Zenica

FOTO: Svečano otvorenje sportskog igrališta u Peharama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od danas su MZ Pehare i OŠ “Alija Nametak” bogatiji za jedno multifunkcionalno sportsko igralište.

Danas je svečanom manifestacijom obilježeno otvaranje sportskog igrališta čiju je izgradnju finansirala kompanija ArcelorMittal Zenica u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Vladom ZDK i školskim odborom OŠ “Alija Nametak” Pehare.

Učenici OŠ “Alija Nametak” i članovi KUD “Plamen” Pehare priredili su kulturno-umjetnički program zvanicama, članovima kolektiva i ostalim učenicima.

Ukupna vrijednost ovog projekta je bila 240.000 KM, a realizovan je u sklopu društveno odgovornih aktivnosti kompanije ArcelorMittal Zenica.

Trenutno u školi “Alija Nametak” rade 53 prosvjetna radnika, a školu pohađa oko 470 učenika. Također ovom sportskog terenu gravitira pet mjesnih zajednica i naselja i očekuje se da će ovi tereni koju su nekada bili kvalitetan poligon za mnoge sportske aktivnosti i stvaranje sportskih asova ponovo postati prepoznatljivi u Zenici.

“Veoma smo sretni da možemo biti dio jednog tako velikog društvenog projekta i gdje možemo da vidimo da će skoro 500 učenika imati koristi od ovog projekta. Vidim da je ovaj stadion koji je izgrađen multifunkcionalan stadion na kojem možete igrati razne sportove. Ovo je nešto što će ostati jako dugo ovoj zajednici. Siguran sam da će ArcelorMittal Zenica nastaviti sa više ovakvih projekata u budućnosti jer smo dio Zenice i dio zajednice” izjavio je direktor kompanije Nikhil Mehta.

Manifestaciji je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić.

“Hvala kompaniji ArcelorMittal na ovom poklonu ovoj školi i zajednici. Ministarstvo će kao što je bio slučaj tokom cijelog mandata nastaviti da ulaže u školsku infrastrukturu i obrazovanje, a jako nam je drago da i realni sektor prepoznaje značaj obrazovanja i da doprinosi ovakvim akcijama i projektima”.

Direktorica škole Dijana Ćerim je također zadovoljna realizacijom ovog projekta i zahvalila se svima koji su učestvovali u istom.

“Značaj sportskog igrališta za našu školu je višestruk, što se tiče izvođenja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja, kao i vannastavnih aktivnosti. Poseban značaj ima za širu lokalnu zajednicu, jer ovom području gravitira pet mjesnih zajednica i ovo će biti jedini sportski teren na ovom lokalitetu” izjavila je direktorica Dijana Ćerim.

Sportski teren je dobio ime “DRUGARI” po malonogometnom klubu koji je decenijama bio simbol ovog kraja. Današnjoj manifestaciji su prisustvovali i bivši članovi MNK Drugari iz više generacija, koji su bili i igrači NK Čelik i vrlo priznati članovi ove zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno