Zenica

Pogrešno odlaganje otpada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Pozivamo građane da pravilno razdvajaju svoj otpad (na našoj stranici alba.ba možete pronaći priručnik “Kako sa otpadom?”) , kao i da ga odlažu u posude koje su namjenjene za određene vrste otpada. Veoma je bitno napomenuti da se ne odlaže miješani komunalni otpad u posude predviđene za odlaganje papira ili plastike ili oko njih.
Nepravilno odložen otpad može biti uzročnik mnogih bolesti kod ljudi, životinja i biljaka te prouzrokovati zagađenja prirodnih bogatstava (voda, zrak, plodna zemljišta).
Ugradnjom podzemnih kontejnera i postavljanjem metalniih zvona za odlaganje otpada dobiva se više slobodnog prostora na gradskim ulicama, kao i oko zgrada, parkova i trgova. Cilj je umanjiti odlaganje otpada oko posuda što onemogućava prilaz drugim korisnicima kako bi mogli pravilno odložiti otpad koristeći papučice za otvaranje metalnog poklopca. Poklopci na podzemnim kontejnerima sprječavaju širenje neugodnih mirisa.
Posude za odvojeno prikupljanje otpada ili za prikupljanje miješanog komunalnog otpad su djelimično ili potpuno ukopane u zemlju što ima za cilj sprječavanje pomicanja i pretrpavanja posude. Poseban mehanizam na poklopcu svakog kontejnera onemogućava neovlašten pristup i rasipanje otpada. #albazenica

BROŠURU PREUZMITE NA OVOM LINKU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno