Naše

FOTO: Stanari primorani sami napisati upozorenje, koje se nije dugo zadržalo na drvetu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije tačno sedmicu objavili smo fotografije smetljišta u naselju Kanal, prekoputa veleprodajne Tržnice, nadmoak ZIM-a, na OVOM LINKU. Dan-dva nakon naše objave, mještani okolnih Kasina su postavili zanimljiv natpis, nakon što je očišćena “divlja” deponija uz kontejnere koje svakog drugog dana prazni ALBA. Natpis, iako rukom pisan, trebao je imati za posljedicu barem umanjenje odlaganja,  poput sličnih “zvaničnih” koje je postavila gradska vlast, jedno svega dvadesetak metara od ove lokacije, blizu ZIM-a i postrojenja BH Gasa.

Kako nam je rečeno, gotovo svi pravni subjekti na ovoj tržnici odbijaju da plaćaju naknadu za odvoz smeća, kojim obilato zatrpavaju dva kontejnera predviđena za stanare i jednu firmu koja plaća naknadu za odvoz komunalnog otpada. Rješavanje ovog problema još nije na vidiku, a iz kompanije ALBA su nam, u pisanom odgovoru, izrazili spremnost da se uključe u rješavanje problema, koji značajno narušava izgled ovog naselja, ali i ostavlja ružnu sliku za mnogobrojne prolaznike.

Proteklog vikenda neko je uklonio natpis sa fotografije, a smeće se i dalje deponuje više pored nego u same kontejnere.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno