Zenica

FOTO: Savez izviđača grada Zenica – Dan planete Zemlje na Boračkom jezeru

FOTO: Savez izviđača grada Zenica – Dan planete Zemlje na Boračkom jezeru – Proteklog vikenda bio je u znaku Međunarodnog Dana planeta Zemlje koji se obilježava na razne načine diljem svijeta, različitim manifestacijama i aktivnostima u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i spriječavanja negativnih posljedica po životnu sredinu.

Tim povodom, u sklopu projekta podržanog od strane Američke ambasade u BiH, Savez izviđača grada Zenica i Odreda izviđača “Mladen Stojanović” iz Prijedora, pod nazivom “Simply friends – Jednostavno prijatelji“, 20. i 21.aprila je održana  aktivnost pod nazivom “Dan planete Zemlje-volonterski dan Boračko jezero”. U ovoj aktivnosti je učestvovalo  preko 100 izviđača iz Zenice i Prijedora.

Jedna grupa od oko 70 izviđača okupila se na Boračkom jezeru još u subotu 20.aprila, gdje su počeli sa čišćenjem, uređivanjem izviđačkog kampa dok im se druga grupa od oko 60 izviđača pridružila u nedjelju, 21.aprila, kada su zahvaljujući svojim drugarima koji su im pristigli u pomoć, odrađeni svi oni poslovi koji su planirani.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem