Politika

FOTO: Saopćenje za javnost- NES Zenica posjetio Ljubetovo, Jastrebac, Šeriće i Vukotiće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Saopćenje za javnost- NES Zenica posjetio Ljubetovo, Jastrebac, Šeriće i Vukotiće- Velika posjećenost na skupovima Narodnog evropskog saveza

Narodni evropski savez (NES) Zenica jučer je u četiri mjesne zajednice, Ljubetovo, Jastrebac,Šerići i Vukotići, održao predizborne skupove za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom, mještanima ovih mjesnih zajednica predstavljeni su kandidati za predstojeće izbore te su prezentirani projekti koji su do sada uspješno realizirani od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona i ministara koji dolaze iz ove političke opcije.

Brojnim mještanima obratili su se kandidati za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić, Nedima Spahić te Zaim Imamović- Kaze, koji su u kratkim crtama istakli da su se ovoj političkoj opciji pridružili prije svega jer je on zasnovan na kvalitetnom programu, a ne na lažnim obećenjima građanima.

Nedima Spahić kandidatkinja za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona pozvala je sve prisutne da podrže žene sa NES-ove liste za predstojeće izbore.
“Ima mnogo pokazatelja koji ukazuju zašto da glasate za Narodni evropski savez, prije svega to se odnosi na infrastrukturne projekte koji svjedoče o boljem životnom standardu našeg stanovništva. Poboljšali smo socijalna davanja kroz naknadu od hiljadu konvertibilnih maraka mjesečno za sve porodilje, a kao predsjednica foruma žena NES-a pozivam vas da podržite sve žene sa naše liste”. Kazala je Spahić.

Zaim Imamović-Kaze, kandidat za Skuštinu ZDK, naglasio je kako je krajnje vrijeme da se izaberu oni iza kojih stoje konkretna djela a ne prazna obećanja.
Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, kazao je kako je njegov rad najbolji primjer za razbijanje predrasude o mladim politčarima.

„Kada sam 2019. godine došao u ministarstvo i tražio od ranijeg ministra da mi pokaže projekte koji su realizirani na području grada Zenice ostao sam razočaran. Nije bilo projekata koji su urađeni niti onih koju su se planirali realizovati. Sve to smo ispravili i za tri prethodne godine u grad Zenicu smo uložili 17 MILIONA KM“, naglasio je Isak.

Prisutnima se obratio i nosilac liste NES-a za Skupštinu ZDK, Ramo Isak, aktuelni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

„Cijenjeni prijatelji u ime nas govore naša djela a drugima smo prepustili da svoje vrijeme u kampanji troše na lažna obećanja i na blaćenja drugih. Ovdje sam 2019. godine obećao da ćemo povećati plate policajcima, prosvjetnim radnicima, državnim službenicima, zdravstvenim radnicima, i evo tri godine poslije imamo povećane plate za 30%. Sada se borimo da to isto uradimo i u realnom sektoru kako bi spriječili odlazak naše djece“, zaključio je Ramo Isak.

Programski ciljevi NES-a zasnovani su na ažurnom rješavanju problema svih građana, a ne na lažnim obećanjima.

#NASTAVIMOGRADITIZAJEDNO



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno