Politika

Saopćenje za javnost: Impresivni skupovi u Vrselju i Putovićima- BHI-KF nema odgovora zašto glasačima podmeće pukovnika HVO-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor SDA Zenica održao je impresivne predizborne skupove u Vrselju i Putovićima na kojima je predstavljen Izborni program te kandidati za sve nivoe vlasti koji se biraju na Općim izborima 2022.

Predsjednik Nezir Pivić naglasio je da SDA Zenice na ove izbore izlazi s najkvalitetnijim listama kojima ne može parirati nijedna politička stranka, te da je siguran u apsolutnu pobjedu SDA što potvrđuju i nezavisne predizborne ankete.

“Fuad Kasumović nema odgovor zašto je na svojoj listi kandidovao pukovnika HVO-a koji je bio na prijemu kod Zorana Milanovića. BHI-KF građanima nudi pukovnika HVO-a, a SDA moralne i stručne ljude, među kojima je i dijete šehida, naša Emina Tufekčić. Siguran sam da nemate dilemu kome ćete dati svoje povjerenje”, rekao je Pivić, koji je kandidat za Parlament FBiH.

Na skupu su se obratili i kandidati za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Namir Škaljo, Zelda Dizdarević i Ibrahim Šišić, kao i predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević, kandidat za Parlament FBiH.

Galijašević je na impresivnom skupu u Putovićima rekao je da o kvaliteti i radu SDA govore konkretna djela, a da je “jedanaestorku” udružilo neprijateljstvo prema SDA i Bakiru Izetbegoviću.

“Naš program je Bosna i Hercegovina, a njihov borba protiv SDA. Iza sebe imamo rezultate na svim nivoima, a naša Vlada Zeničko-dobojskog kantona, koju su bezuspješno pokušali smijeniti čak 12 puta, među najuspješnijim je u FBiH. Zbog toga sam siguran da ćemo 2. oktobra slaviti pobjedu SDA i predsjednika Bakira Izetbegovića”, rekao je Galijašević.

Također su se obratili i kandidati za Skupštinu Selvedina Sarajlić-Spahić i Eniz Patković te kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu BiH Emina Babić.

Asocijacija mladih SDA Zenica sinoć je održala zabavu i druženje za mlade članove i stranačke aktiviste.

PRESS SDA ZENICAStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno