Zenica

Foto: Ramazanski divani u Staroj čaršiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je sinoć u organizaciji Islamske zajednice i KC Karneol upriličena manifestacija pod nazivom Ramazanski divani. Nakon teravih-namaza, Zeničani su se okupili na platou ispred hadži Mazića kuće u Staroj čaršiji gdje su uživali u bogatom kulturno-zabavnom programu sve do sehura.

Početak manifestacije bio je u znaku učenja Kur’ana, a svi prisutni su uživali u nastupima hora En-Nahl, te hora Alast koji su za sve prisutne vjernike izveli najljepše ilahije.
Ono što je zasigurno bila kruna ove prelijepe noći i ramazanskog druženja je obraćanje hafiza Husejna ef. Čajlakovića koji je kroz osmijeh i na sebi svojstven način ukazao na važnost mjeseca ramazana te međusobnih odnosa i uvažavanja među muslimanima.

Prema riječima organizatora planirano je da se ova manifestacija održava svakog petka do kraja mjeseca ramazana sa različitim učesnicima kako bi se dodatno uljepšali ramazanski dani svim vjernicima u Zenici.

zenica ramazan4

tekst i foto: Benaris Mahmić/Faktor.ba

zenica ramazan2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno