Zenica

Iftar u Puhovcu

Zahvaljući donatoru Diayanetu Republike Turske (Islamska zajednica), i Uredu za vjere Turske ambasade u džematu Puhovac u Društvenom domu, organizovan je veliki iftar za oko 200 osoba. Organizator iftara bila je Asocijacija Mostovi Prijateljstva i džemat Puhovac. Na iftaru su bili prisutni članovi džemata Arnauti, Puhovac, Varda, Briznik, Babino i dr.

Saradnjom između Ureda za vjere Turske ambasade, i Mostova Prijateljstva dolazi do realizacije nekoliko iftara tokom mjeseca Ramazana zahvaljući sponzorstvu Diyaneta. Već je organizovan iftar u džematu Pehare. Večeras su na iftaru sa postačima sa područja Babinskog sliva bili i predstavnici turske mirovne vojne misije u BiH, kao i predstavnik Diyaneta u BiH, ataše za vjere Turske ambasade Hasan Atle.

Tokom iftara organizovan je i prigodan ramazanski program sa interpretacijama ilahija i kasida hora džemata Puhovac. Bila je ovo lijepa i ugodna ramazanska noć u džematu Puhovac sa postačima Babinskog sliva i prijateljima iz Republike Turske koji su se družili na iftaru. Mostovi Prijateljstva nastavljaju ramazanske aktivnosti zahvaljujući sponzorstvu Diyaneta Republike Turske.

DSC00289

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem