Zenica

Iftar u Puhovcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zahvaljući donatoru Diayanetu Republike Turske (Islamska zajednica), i Uredu za vjere Turske ambasade u džematu Puhovac u Društvenom domu, organizovan je veliki iftar za oko 200 osoba. Organizator iftara bila je Asocijacija Mostovi Prijateljstva i džemat Puhovac. Na iftaru su bili prisutni članovi džemata Arnauti, Puhovac, Varda, Briznik, Babino i dr.

Saradnjom između Ureda za vjere Turske ambasade, i Mostova Prijateljstva dolazi do realizacije nekoliko iftara tokom mjeseca Ramazana zahvaljući sponzorstvu Diyaneta. Već je organizovan iftar u džematu Pehare. Večeras su na iftaru sa postačima sa područja Babinskog sliva bili i predstavnici turske mirovne vojne misije u BiH, kao i predstavnik Diyaneta u BiH, ataše za vjere Turske ambasade Hasan Atle.

Tokom iftara organizovan je i prigodan ramazanski program sa interpretacijama ilahija i kasida hora džemata Puhovac. Bila je ovo lijepa i ugodna ramazanska noć u džematu Puhovac sa postačima Babinskog sliva i prijateljima iz Republike Turske koji su se družili na iftaru. Mostovi Prijateljstva nastavljaju ramazanske aktivnosti zahvaljujući sponzorstvu Diyaneta Republike Turske.

DSC00289



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno