Zenica

Iftar u džematu Nur Han

Džemat Nur Han: Zajednički iftar na otvorenom za 300 postača – Medžlis IZ Zenica i ove godine organizuje brojne ramazanske aktivnosti, jedna od tih je i iftar u prigradskom naselju Perin Han, džemat Nur Han. Džematski odbor, na čelu sa našim vrijednim imamom mr. Džemal ef. Salkić, organizovao je zajednički iftar u haremu džamije, na otvorenom, kojem je prisustvovalo oko 300 vjernika. Pored postača iz našeg džemata iftaru je prisustvovao i veliki broj zvanica i gostiju iz drugih dijelova Zenice iz vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života.
Dovu nakon iftra proučio je gl. imam mr. Jakub ef. Salkica, koji se i obratio prisutnima prije teravih namaza. Ovom programu je prisustvovao i uvaženi zenički muftija, mr. Ejub ef. Dautović, koji se obratio nadahnutim vazi-nasihatom, kako što bolje da iskoristimo blagodati koje Uzvišeni Allah daje u mjesecu Ramazan.
Također, počašćeni smo posjetom našeg dragog gradonačelnika gospodina Husejina Smajlovića, koji nas je posjetio na teravih namazu, a koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prisustvovati iftaru.

IMG 0921
Poslije teravih namaza nastavljeno je druženje u prostorijama džemata sve do sehura.
Jedna od posebnih vrijednosti vezana za ovaj program, je doprinos omladine na njegovoj realizaciji. Oko 40 mladića i djevojaka ekspeditivno su opsluživali prisutne na iftaru. Uz ovo treba naglasiti da je ovo način i primjer kako okupiti omladinu i vezati ih za džemat i poslije mekteba. A inače u mektebskim prostorijama našeg džemata omladina se okuplja svako veče poslije teravih namaza, gdje uz druženje i osvježenje provode sve do sehura..
Još samo da podsjetimo, da naš džemat svake godine organizuje zajednički iftar i druženje, budući da je mjesec Ramazan, osim svih drugih vrijednosti simboličan i zbog druženja poput ovog. Ipak, ponosni smo što smo ove godine uspjeli okupiti oko 300 postača, što nam je motiv da i naredne godine nastavimo sa ovim aktivnostima.
Na kraju, ovom prilikom želimo i da se zahvalimo svima onima koji su podržali ovaj program i dali svoj doprinos na njegovoj realizaciji.
Molimo Dragog Allaha da ih nagradi najljepšom nagradom. Amin, ja Rabbe-l-Alemin.

IMG 0926

Priredio: Adem Nušinović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem