Zenica

FOTO: Radovi na gradilištu Nemila-Bistričak se nastavljaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Radovi na gradilištu Nemila-Bistričak se nastavljaju – Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona u kojoj su bili premijer Miralem Galijašević i direktor Kantonalne direkcije za ceste Refik Zeković obišla je danas gradilište puta Nemila-Bistričak, gdje je razgovarala sa predstavnicima mještana sa područja Bistričaka i izvođačem radova.

Dogovoreno je da se radovi na ovom gradilištu nastave uprkos ponovnim opstrukcijama Gradske uprave Zenice, čija je Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove prošle sedmice ponovo naložila prekid radova, jer opstrukcije ne zaustavljaju samo razvoj Zenice, već i ugrožavaju sigurnost stanovništva na tom području.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je za ovaj projekt obezbijedila 980 000 KM, uz 700.000 KM koliko je izdvojeno prošle godine, čvrsto opredijeljena da trajno sanira posljedice poplava iz 2014. godine te olakša život oko 17.000 mještana Nemilskog sliva, a posebno 4.000 žitelja područja Bistričaka.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno