Zenica

Saopćenje za medije: Potpisan ugovor o zakupu Gradske kafane na period od 15 godina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za medije: Potpisan ugovor o zakupu Gradske kafane na period od 15 godina  – Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge “LS-Invest” d.o.o. Zenica u narednih šest mjeseci izvršit će investiciju u uređenje poslovnog prostora “Gradaka kafana” na temelju idejnog projekta kojeg je ranije izradila “Lativa” d.o.o. Sarajevo. Nakon provedenog javnog oglasa Ugovor o zakupu poslovnog prostora “Gradska kafana” u trajanju od 15 godina potpisali su danas Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i Lulo Senković, vlasnik Društva za proizvodnju, trgovinu i usluge “LS- Invest”.

“Ponosni smo što smo omogučili da građani Zenice dobiju reprezentativan objekat koji više od decenije nema svoju namjenu i davao je ružnu sliku u centru grada. Procedura izbora zakupca trajala je dugo jer u ovom gradu, na žalost nisu postojali projekti za mnoge važne stvari. Od dolaska na mjesto gradonačelnika nastojao sam da vratimo Gradskoj kafani stari sjaj i sretan sam što je investitor iz Zenice koji nam je dao čvrste garancije da će radovi biti izvedeni po najvišim standardima i u dogovrenom roku”, riječi su Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice.

Površina poslovnog prostora – objekta „Gradska kafana“ koja se daje u zakup je 650,65 m2, a investitor će koristiti i pripadajuće podrumske prostorije površine 156,35 m2, kao i javnu površinu trga cca. 990 m2. Cjelokupan prostor će se koristiti prema Idejnom projektu uključujući površinu za postavljanje ljetne bašte ispred i sa strane objekta ukupne površine 176 m2.

“Građevinski radovi počinju već sutra i očekujemo da ćemo do kraja godine našim sugrađanima na korištenje predati objekat na kojeg ćemo svi biti ponosni. Potezi koje poduzimaju Gradska uprava i gradonačelnik Kasumović vrijedni su pažnje i pravi putokaz kako naš grad može naprijed”, kaže Senković.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica, a rok za privođenje namjeni objekta je šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora o zakupu.

Saopćenje za javnost

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno