Rekreacija

Foto: prvo državno airsoft takmičenje “Zenica airsoft master 2016.” na Zmajevcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: prvo državno airsoft takmičenje “Zenica airsoft master 2016.” na Zmajevcu – Proteklog vikenda na Zmajevcu u Zenici održano je prvo državno airsoft takmičenje koje je okupilo oko 50 airsoftera iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Vikend druženja airsoftera na “Zenica airosoft master 2016” takmičenju bio je podijeljen na četiri discipline u kojima su airosfteri pokazali preciznost iz replika pištolja, jurišne puške i snajperske replike, a četvrta disciplina je bila praktično streljaštvo.

14203120_1068972863171331_7253206143595495174_nDženis Imširović je u ime organizatora Sportsko-rekreativnog kluba “Tvrđava” Zenica kazao kako je zadovoljan odzivom s tim da je ovo prvi put da se organizuje u Bosni i Hercegovini jedno ovakvo takmičenje.

“S obzirom da je ovo prvi put da organizujemo državno airsoft takmičenje moramo reći da smo zadovoljni, a raduje nas činjenica da je ovaj sport na samom početku i da će biti vremena za njegovo napredovanje. Vjerujemo da će naredna takmičenja okupiti veći broj takmičara i simpatizera”, izjavio je Imširović te se zahvalio svim učesnicima.

Po završetku susreta najuspješnijima su uručene i nagrade. Mirza Bibić je dobio nagradu za fair-play dok je najuspješniji strijelac bio Abdulah Isradžić.

Također, za osvojena mjesta u takmičarskom dijelu organizator je pojedincima uručio pehare i medalje.

Prvoplasirani u preciznom gađanju iz replike pištolja bio je Enes Kovačević iz Zenice, drugo mjesto je pripalo Ismaru Musliću iz Bihaća, dok je trećeplasirani bio Ermin Beganović iz Travinka.

U preciznom gađanju iz jurišne replike najuspješniji je bio Enes Kačamaković (Zenica), a zatim Sanel Ibrahimović (Orašje) i Sanel Aldžić (Bužim).

Najbolji snajperisti na ovom takmičenju bili su Sanel Aldžić, Ermin Jasenčić (Orašje) i Edis Nukić (Tuzla). Praktično gađanje nagrade je donijelo Alenu Sutroviću (Orašje), Samiru Brakiću (Travnik) i Andreju Vištici (Metković).

Nakon završetka takmičarskog programa takmičari su organizovali humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć samohranom ocu iz Bihaća. E.M. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno