Rekreacija

Veterani Čelika pobjednici turnira “Anto Sučić Suka” u Busovači

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veterani Čelika pobjednici turnira “Anto Sučić Suka” u Busovači – U Busovači je održan 9. memorijalni turnir u nogometu „Anto Sučić Suka“ u spomen na tragično preminulog nogometaša iz Busovače.

Ove godine na terenima Hotela „Tisa“ sastale su se veteranske selekcije iz Nove Bile , Zenice (NK „Čelik“) , Viteza (NK „Šantići“) i domaćin NK „Busovača“.

U polufinalu , najprije je selekcija Nove Bile predvođena Markom Sučićem bila uvjerljiva  protiv NK „Šantići“ za konačnih 8.4. Drugo polufinale donijelo je pravu borbu u kojoj je sretniji i spretniji od domaćina bio gost iz Zenice (Čelik) te otišao u finale natjecanja.

U utakmici za 3. mjesto nakon velike borbe i neriješenog rezultata nakon regularnog dijela , ekipa iz Šantića dolazi do trofeja boljim izvođenjem penala – u regularnom dijelu rezultat je bio 6:6.

Finale je veoma brzo odlučeno, izuzetno spremna  ekipa NK „Čelik“ se lako obračunala sa NK „Nova Bila“ (8:2) te zasluženo ponijela titulu pobjednika turnira.

Nagrade su uručila djeca Darko i Ivan Sučić , a za najboljeg igrača proglašen je Nermin Šabić iz NK „Čelik“.

Turniru je prisustvovao veliki broj posjetitelja , a domaćin je obećao i iznenađenja za naredni jubilarni 10.po redu turnir.

Miodrag Vujović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno