Rekreacija

Foto: Prvi Kup Grada Zenice u ribolovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Prvi Kup Grada Zenice u ribolovu – Na ribolovnoj stazi u Drivuši zeničko Sportsko- ribolovno društvo „Bistro“ proteklog vikenda je oganizovalo Prvi Kup Grada Zenice u ulovu ribe udicom na plovak, koji se do ove godine organizovao pod nazivom Carev kup.

Nastupilo je 12 ekipa u seniorskoj konkurenciji iz 11 gradova s područja cijele BiH. Prvo mjesto osvojila je ekipa SRD „Sarajevo 1906“ sa ulovom od 20 kg i 550 grama ribe, druga je bila ekipa SRD „Jelah“ iz Tešnja sa ulovom od 17 kg i 320 grama, a treće mjesto osvojila je ekipa SRD „Vogošća“ sa ulovom od 13 kg i 150 grama ribe.

Njima su uručeni pehari i medalje, a pobjedniku je pripao i Prelazni pehar, koji može preći u trajno vlasništvo ako jedna ekipa tri puta uzastopno bude prvak. Najuspješniji takmičar pojedinac bio je Mirza Alić iz Sarajeva koji je za četiri sata takmičenja ulovio 10 kg i 600 grama ribe, te tako osvojio pehar Majstor staze.   (S.G. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno