Zločini

Foto: protestna šetnja za Senida Kulačića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: protestna šetnja za Senida Kulačića – Danas je u Zenici održana protestna šetnja za Senida Kulačića. Okupljanje je počelo u 11 sati kod sjeverne tribine stadiona Bilino polje u Zenici, kada su se prisutnima i medijima obratili Senidovi prijatelji Sedin Ahmić,  Amel Hasagić, Jasmin Torlak i Armin Mijatović, a potom i Senidov otac Fikret Kulačić.

Kako smo saznali iz izjava prošle sedmice je Vijeće Kantonalnog suda u Zenici Jasenka Drinića, ubicu Senida Kulačića, osudilo na 4,5 godina zatvora. Senidovi roditelji, ostala rodbina, prijatelji i poznanici, kao i drugi građani, su danas na protestnom okupljanju, i kasnije u šetnji centrom grada, pa sve do Kantonalnog suda, iskazali nezadovoljstvo ovakvom presudom.

Nošen je veliki transparent PRAVDA ZA SENIDA, a i dosta  manjih transparenata koji su nosili učesnici protestne šetnje. Kretalo se od sjeverne tribine stadiona Bilino polje, zatim Bulevarom do Čaršijske džamije, Bosanka, Titova ulica do Zeničanke, Masarikova ulica do Kantonalnog suda.

Pred Kantonalnim sudom prisutnima se od nadležnih niko nije obratio, a porodica i prijatelji su najavili žalbu na presudu i ponovno okupljanje sve dok se Jasenku Driniću ne izrekne veća kazna. Traženo je ponovno suđenje, zamjena sudija, javno suđenje…

-Ne mogu da vjerujem da nismo pozvani ni da svjedočimo, nismo znali ni da je suđenje obavljeno-, kroz suze je govorio Senidov otac Fikret Kulačić.Protesti su završeni oko 12,30 sati.

O ovom tragičnom događaju Zenicablog je izvještavao. Evo tih linkova:

http://www.zenicablog.com/jasenko-d-u-bijegu-privedeni-kemal-k-i-arnel-t/,

http://www.zenicablog.com/jasenko-drinic-u-bjegstvu-saslusani-kemal-kadric-i-arnel-tufekcic/

http://www.zenicablog.com/jasenko-drinic-uhapsen-u-20-sati-u-babinoj-rijeci/

http://www.zenicablog.com/dzenaza-ubijenom-kulacicu-napadaci-u-pritvoru/

http://www.zenicablog.com/foto-dzenaza-senidu-kulacicu/

Teks i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno