Zločini

Jasenko D. u bijegu,privedeni Kemal K., Arnel T.

Senid Kulačić Foto: Facebook
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Senid Kulačić: smrt umjesto rođendana – Dvadesetosmogodišnji Senid Kulačić iz Zenice preminuo je sinoć u 22,25 h, u Kantonalnoj bolnici Zenica, nakon što je ranije ranjen, u centru grada, potvrđeno je. Ranjavanje u desnu nadkoljenicu, najvjerovatnije nožem, se dogodilo u centru Zenice, ulici Fra Gre Martića, blizu stadiona Bilino polje, a policija traga za počiniocem ili počiniocima.

Senidu je još uvijek zvanično nepoznata osoba sinoć oko 22 sata zadala ubod nožem u predjelu desne butine pogodivši arteriju zbog čega je mladić iskrvario i podlegao povredama u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu napada, policija je sinoć obavila uviđaj, a potraga za osobama koje se sumnjiče da su napale Kulačića još traje. Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić je kazala kako su u toku protekle noći ispitane dvije osobe.

Jasenko D. je u bijegu, a policija je privela Kemala K. i Arnela T., zbog umiješanosti u ovaj zločin. Ranije smo objavili da je Kemal K. dovezao Kulačića u Hitnu pomoć, ali je potom otišao ne dočekavši policiju. Arnel T. je navodno zaposlen u objektu u kojem su, sa još jednom nepoznatom osobom, sjedili prije nego je napadnut Kulačić. 

“Sinoć je obavljen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac. Za sada tragamo za još dvije osobe, a radi se na utvrđivanju okolnosti samog napada”, izjavila je Ahmić. Glasnogovornica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Mirna Poljac je izjavila kako će u toku dana dežurni tužilac zatražiti obdukciju tijela Senida Kulačiča kako bi se utvrdio uzrok smrti. Dežurni operativni MUP-a ZDK je sinoć

Kulačić je danas trebao proslaviti svoj 28. rođendan, a u Zenici je poznat kao sportista, nogometaš, koji je nastupao za brojne klubove. U svojoj nogometnoj karijeri igrao je za klubove u Hrvatskoj kao što su Šibenik, Primorac i Novalja, dok je u BiH igrao za Gabelu, Podgrmeč, Slogu, Čelik i Rudar iz Zenice.

Građani Zenice su na društvenim mrežama, od saznanja da je njihov sugrađanin podlegao povredama, digli glas da ne žele živjeti u nesigurnom gradu te traže da se stane u kraj bespravnom oduzimanju života, posebno na ulicama.

VEZANA VIJEST – POGLEDAJTE DETALJE O UHAPŠENIM I BJEGUNCIMA

ubistvo zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno