Zločini

Jasenko Drinić u bjegstvu, saslušani Kemal Kadrić i Arnel Tufekčić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jasenko Drinić u bjegstvu, saslušani Kemal Kadrić i Arnel Tufekčić – Senid Kulačić (28), fudbaler iz Zenice, ubijen je u ponedjeljak uveče u centru grada i to dva časa prije svog rođendana, a koban je bio ubod nožem u desnu natkoljenicu.  Glavni osumnjičeni za ubistvo je Jasenko Drinić, koji je u bijegu i čiji su stan u naselju Babina rijeka danas pretresli policajci MUP-a ZDK.

Nesrećnom Kulačiću napadač je nož zabio u desnu natkoljenicu, presjekavši glavnu arteriju, pa je fudbaler iskrvario. Ranjavanje se desilo u Ulici fra Grge Martića, ispred ulaza u hostel “T&M”, samo tridesetak metara od zgrade u kojoj je Kulačić odrastao i tačno na pola puta između dva zenička stadiona “Kamberovića polje” i “Bilino polje”, na kojima je uglavnom provodio vrijeme.

Kulačić je u besvjesnom stanju, sa povredama opasnim po život, oko 22 časa dovezen u Službu hitne pomoći Zenica. Dvadesetak minuta kasnije, ljekari su nakon bezuspješne reanimacije, konstatovati smrt mladića o kojem poznanici i sugrađani imaju samo riječi hvale. Policija je nekoliko časova nakon smrti privela Senidove poznanike Kemala Kadrića i Arnela Tufekčića.

“Dvije osobe, koje se dovode u vezu sa spornim događajem, lišene su slobode, dok se preduzimaju aktivnosti na lociranju i lišenjavanju slobode još dva lica, koja su osumnjičena da su učestvovala u izvršenju ovog krivičnog djela”, rekli su iz policije. Kulačić je, navodno, sa osumnjičenim Drnićem prije ranjavanja bio u jednom kafiću, gdje su se porječkali, da bi se sukob kasnije završio fizičkim obračunom. On je, navodno, bio na proslavi rođendana.

“Trenirao sam ga u juniorima Čelika, bio je talentovan igrač, uporan, dobar prijatelj sa svima. Nikada nisam imao probleme s njim, a koliko znam, ni kasnije nije bio od onih koji prave problema. Šokiran sam. Ne mogu da vjerujem”, rekao je Amir Smriko, nekadašnji Senidov trener, nakon što smo mu saopštili tužnu vijest. Ubijeni Kulačić nije imao policijski dosije, a u Zenici je bio poznat kao odličan fudbaler.

Ranija vijest OVDJE

Iz matičnog Čelika otišao je u Podgrmeč iz Sanskog Mosta, a nakon toga karijeru je nastavio u GOŠK-u iz Gabele, pa je kasnije igrao i za hrvatske klubove Šibenik, Pomorac i Novalja. Do smrti je nastupao za zenički drugoligaški klub Rudar. Po nalogu kantonalnog tužitelja danas je u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica trebalo da bude obavljena obdukcija tijela ubijenog. (Nezavisne Novine)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno