Košarka

FOTO: PRESS – Uručene košarkaške lopte klubovima učesnicima Ljetne lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: PRESS – Uručene košarkaške lopte klubovima učesnicima Ljetne lige – Danas, 11.8.2020.godine, u prostorijama OKK Čelik održana je press konferencija na kojoj je rezimirana Ljetna liga u košarci za mlade, kao i primopredaja košarkaških lopti za sve klubove, učesnike Ljetne lige grada Zenica.

Prisutnim su se obratili Merima Beba, ispred Kluba kao organizatora Ljetne lige-tehnički sekretar, Kenan Uzunović stručni saradnik za sport pri Gradskoj upravi i Ermin Zukić koordinator projekta.

Takmičenje bez rezultatskog  značaja se odvijalo u četiri kategorije: predpioniri, pioniri, kadeti i juniori i kako je istaknuto na pressu, sve je proteklo u najboljem redu, bez povreda i uz pridržavanje mjera opreza od koronavirusa.

Učestvovale su 33 selekcije sa 425 učesnika, a 28 trenera uzelo je učešće u ovom projektu. Odigrano je 77 utakmica i četiri All star utakmice, ukupno je odigrana 81 utakmica. Utakmice su sudili sudije iz KS ZDK.

-All star utakmice su odigrane prošle nedjelje, kao kruna ovog projekta. U gradskoj Areni bila je smotra armije mladih sportista i košarkaša našeg grada, dokazali su nam da se u Zenici i dalje igra, voli i njeguje košarka -, istakla je Merima Beba.

-Sve utakmice su odigrane u gradskoj Areni „Husejin Smajlović u Zenici, u fer play ozračju i bez ijedne povrede, što nas posebno raduje. Ovim putem zahvaljujemo se JP Gradska Arena Zenica na ustupljenom prostoru i profesionalnom odnosu prema svim Klubovima i učesnicima ove Lige, zahvaljujemo svim trenerima koji su podržali ovaj zajednički projekat. U narednom periodu, 30.avgusta, planirano je takmičenje na platou ispred Robne kuće Bosna. Takmičenje će biti u slobodniom bacanjima, trojkama te poligon spretnosti za sve učesnike Ljetne lige kao i prezentacija Klubova uz podjelu medalja za sve učesnike projekta. Nadamo se da će Ljetna liga postati tradicija u narednim godinama. Sa ponosom možemo istaći da je okončanjem ovog projekta pobjedila košarka -, kazao je Ermin Zukić.

Generalni pokrovitelj Ljetne lige bio je Grad Zenica, a ispred Gradske uprave obratio se i Kenan Uzunović:

-Grad je zadovoljan sa organizacijom ove manifestacije i ističemo zadovoljstvo što je sve proteklo u najboljem redu, bez povreda i da smo omogučili jednu ovakvu manifestaciju u vremenu pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Gradska uprava će uvijek podržavati ovakve projekte.

Nakon pressa, u prostorijama Kluba upriličena je dodjela poklon košarkaških lopti marke Molten za sve učesnike ove Lige. Ukupno je, na zadovoljstvo svih učesnika, podjeljeno 33 lopte.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno