Košarka

Postoji šansa: Čelik ove sezone u Premijer ligi?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Postoji šansa: Čelik ove sezone u Premijer ligi? – Prema saznanjima do kojih je došao portal BHbasket, zenički Čelik bi od naredne sezone mogao biti član bh. elite zbog teških finansijskih situacija ekipa koje po rezultatu su izborile ulazak ili opstanak u Premijer ligi BiH. U slučaju da neka od ekipa koje bi se trebale takmičiti u Premijer ligi BiH odluči radi smanjenja troškova da se takmiči u nižem rangu takmičenja otvara se šansa zeničkoj ekipi da učestvuje u najelitnijem košarkaškom takmičenju u BiH.

Povodom toga smo kontaktirali smo Gorana Bulajića, predsjednika Čelika, koji je izjavio:

Igrači OKK „Čelik“ Zenica su od početka maja u trenažnom procesu. Čim su stvoreni uslovi, krenuli smo sa aktivnostima na vanjskim terenima te treningom u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“. U narednu sezonu i takmičenje želimo ući maksimalno pripremljeni, sa fokusom na vrh tabele. Atmosfera u ekipi je odlična, trenažni proces se odvija kako je i planirano, u dva termina dnevno. Sredinom mjeseca očekujemo sastanak A1 ligaša, na kojem će biti definisani uslovi, način kao i kalendar takmičenja za narednu sezonu. Isto tako, ako se eventualno stvore uslovi za participaciju i takmičenje u najvišem rangu, OKK „Čelik“ Zenica je spreman razmotriti sve opcije za naredni period”, izjavio je Bulajić za BH basket.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno