Rukomet

FOTO: Press RK Čelik – Ovog petka početak četvrtog turnira “Zaim Kobilica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press RK Čelik – Ovog petka početak četvrtog turnira “Zaim Kobilica” – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ Zenica održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Press je zakazan povodom četvrtog Međunarodnog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, kao i upoznavanje javnosti o novostima iz RK Čelik u sklopu priprema za sezonu 2019./2020.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik, Faris Mrako, kapiten RK Čelik, te Slaven Šijaković, rukometaš, pojačanje u RK Čelik.

Moderator je bio Sanel Hasanović, član Uprave RK Čelik.

Pane Škrbić je istakao da se tradicionalni međunarodni rukometni turnir održava u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelika svih vremena, Zaima Kobilice, koji je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije. Turnir počinje utakmicom RK Čelik – RK Iskra (Bugojno), u petak, 30. avgusta u Gradskoj areni Zenica, sa početkom u 17 sati.

Druga utakmica turnira, RK Umag (Hrvatska) – RK Vogošća, igra se u 19 sati, a svečano otvaranje biće upriličeno između ove dvije utakmice (oko 18,30 sati).

U subotu su utakmice za plasman i to od 17 sati za treće mjesto, te od 19 sati finale.

Ulaz na sve utakmice turnira je slobodan.

Rahmetli Zaim Kobilica u BiH je nastupao za RK Čelik i RK Iskru, a u Italiji za ekipu Prato.

-Organizacioni odbor turnira je takođe odlučio da na turnir, kao specijalne goste, pozove sve bivše igrače RK Čelika, od Reufa Ekmeščića, Mehe Begovca do Mehe Merdanovića, Edina Pojskića, Jadranka Tepića i mnogih drugih igrača koji žive i borave u Zenici. Bit će im uručene svečane pozivnice za turnir, a evo ih pozivamo i na ovaj način -, istakao je, pored ostalog Škrbić.

Planirana je posjeta delegacije Čelika majci Zaima Kobilice, kao i dodjela priznanja „Srce Čelika“ za Mehu Merdanovića.

Škrbić je obavijestio prisutne da se danas održava sjednica u RS BiH i biće poznata definitivna odluka o sistemu takmičenja, tj. da li će biti Jedinstvena liga ili će biti dvije grupe kao do sada. RK Čelik je podnio zahtjev da igra u Grupi Jug iz finansijskih razloga, zbog blizine, jeftinije putovanje.

Ambicije kluba u narednoj sezoni je borba za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu, a najveći konkurenti će im biti Krivaja i Gradačac.

O pripremama ekipe, igračkom kadru, pojačanjima i narednoj sezoni govorio je Seldin Rizvanović ŠSŠ Čelik.

-Pripreme su kasnile nekoliko dana, ali smo to uspjeli namiriti. Kostur tima ostao je, uglavnom, isti, otišli su Adi Pašalić (Vogošća) i Jasmin Omerović (Iskra). Dobili smo jedno pojačanje u bekovskoj liniji, a to je Slaven Šijaković, prešao iz Gračanice. Tražimo još jedan-dva iskusnija igrača, ali o tom po tom. Sa pojačanjima bi bili konkurentni za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu, što su nam i ambicije -, rekao je Rizvanović.

Nakon turnira kreće se sa još žešćim pripremama do početka nove prvenstvene sezone, 21. septembra, a nakon ovog turnira u planu su najmanje dvije prijateljske utakmice.

Kapiten ekipe Faris Mrako ističe da je atmosfera u ekipi odlična, fizički su spremni i da će turnir pokazati našu spremnost u tehničko-taktičkom dijelu. Misli da su glavni pretendenti za ulazak u Premijer ligu.

Prvo pojačanje Čelika u ovoj sezoni je iskusni rukometaš iz Gračanice Slaven Šijaković. Ističe da je toplo primljen od strane uprave i igrača i da se za nekoliko dana uklopio u ekipu. Očekuje borbu za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu. Za turnir kaže da je veoma jak i da je prava prilika da pokažu svoju vrijednost.

Poziva publiku da dođe na turnir i uživa u dobrom rukometu.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno