Rukomet

Propao i treći pokušaj ujedinjenja klubova: Naredne sezone Zenica će ponovo imati gradski derbi

Propao i treći pokušaj ujedinjenja klubova: Naredne sezone Zenica će ponovo imati gradski derbi – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija Škole rukometa (ŠR) Čelik Junior, a teme konferencije su bile neuspjeli pokušaj spajanja-ujedinjenja dva zenička rukometna kluba, RK Čelik i ŠR Čelik Junior, te o početku priprema seniorske ekipe, igračkom kadru i aktivnostima u narednom periodu.

Prisutnim su se obratili Dženan Dedić, direktor kluba, Vladimir Zeljko, šef stručnog štaba, Amar Kobilica prvotimac ŠR Čelik Junior, te Kemal Vidimlić, šef omladinske škole.

Na početku pressa direktor Dženan Dedić je obavjestio prisutne da je propao i treći pokušaj spajanja-ujedinjenja dva zenička rukometna kluba, tako da će Zenica i u narednoj sezoni imati gradski derbi, jer će ŠR Čelik Junior i RK Čelik igrati u istom rangu i istoj ligi. Dedić kaže da predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić, nije želio prihvatiti i potpisati sporazum o ujedinjenju klubova.

Do početka sezone u Prvoj rukometnoj ligi FBiH ostalo je nešto više od mjesec dana, a ŠR Čelik Junior je prihvatio ujedinjenje klubova.

– Na inicijativu Gradske uprave sjeli smo i razgovarali o ponovnom ujedinjenju. Mjesec dana trajali su ti pregovori, donijeli smo i neke zaključke, ali na dan potpisivanja sporazuma, predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić odustao je od sporazuma, tako da ćemo i naredne sezone imati dva kluba u istoj ligi. Moram istaći da su svi iz RK Čelik, sem predsjednika, bili veoma korektni u pregovorima i oni su imali ista razmišljanja kao i naš klub. Mi smo bili za potpis, predsjednik Čelika nije htio i eto treći put su propali dogovori i zbog toga nam je žao. Kada je u pitanju ekipa, manje više ostala je ista, okrenut ćemo se radu i vjerujemo da možemo biti bolji nego prošle sezone -, rekao je, pored ostalog, Dedić, direktor kluba.

Šef stručnog štaba Vladimir Zeljko kazao je nešto više o planu priprema i igračkom kadru kluba.

-Malo smo kasnili s pripremama, ali imamo dovoljno vremena da se pripremimo za početak lige. Obavili smo jučer prozivku igrača, krećemo s radom i radit ćemo prvih 10-tak dana dva puta dnevno ovdje u Zenici. Mi imamo isti igrački kadar kao prošle sezone, pregovaramo s dvojicom pojačanja, odnosno igrača koji su nekad igrali za nas, a inače su iz Zenice. Mislim da ćemo biti jači u narednoj sezoni, prošle smo sezone bili treći, možemo se nadati da ćemo naredne sezone biti možda i bolji. Prošlogodišnji prvak, tuzlanska Sloboda, je prešao u viši rang i jedino je Krivaja tu nešto jača, mi ne najavljujemo Premijer ligu, ali ako nam se ukaže prilika mi ćemo je sigurno iskoristiti. Naš najbolji igrač u prošloj sezoni Edin Bajramović otišao je u Hrvatsku, postoje šanse da svoju karijeru nastavi u Rudaru iz Labina, a ako se ne dogovori sa njima, on će se sigurno nama vratiti -, kazao nam je Zeljko, ŠSŠ ŠR Čelik Junior.

Prisutnima se obratio i ponajbolji igrač u prošloj sezoni Amar Kobilica istakavši da su imali sjajnu prošlu sezonu i treće mjesto u veoma jakoj konkurenciji. Nada se još boljem plasmanu u narednoj sezoni.

– Mi smo kvalitetna ekipa, koja je spoj iskustva i mladosti. Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i odgovoriti na sve zadatke i ciljeve, koji budu postavljeni pred nas -, kazao je, ukratko, Kobilica.

Šef omladinske škole Kemal Vidimlić govorio je o omladinskom pogonu, koji nije prekidao rad ni tokom ljeta, istina sa manjim intenzitetom i povremenim odsustvom nekih igrača zbog korištenja godišnjih odmora sa roditeljima.

-Nismo prekidali s radom tokom posljednja dva mjeseca. Učestvovali smo na turniru u Slavonskom Brodu, gdje smo s ekipom 2004. godište osvojili prvo mjesto, te drugo i treće mjesto u mini rukometu. Nastavili smo s radom i u narednom periodu ćemo pojačati intenzitet treninga, naredne sezone sa svim selekcijama ćemo nastupiti u Omladinskoj ligi Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona. Imali smo prošle sezone zapažene rezultate i nadam se da će naredne sezone biti to još bolje. Nekoliko igrača iz naše omladinske škole, 2004.godište, već konkurišu za seniorsku ekipu, tako da nam je to dodatni poticaj. Zenički rukomet ima dobru perspektivu i ne trebamo se bojati za budućnost ovog sporta -, izjavio je Vidimlić.

Inače, u Doboju će se 20.avgusta održati sjednica Rukometnog saveza BiH na kojoj će biti usvojen izgled takmičenja u narednoj sezoni, odnosno da li će ostati kao i do sada, dvije Federalne lige ili će se formirati jedinstvena liga Federacije.

Tekst i foto

E.Imamović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem