Rukomet

FOTO: Odigrane polufinalne utakmice turnira „Zaim Kobilica“ – Iskra i Umag u finalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Odigrane polufinalne utakmice turnira „Zaim Kobilica“ – Iskra i Umag u finalu – U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, danas 30.8.2019.godine odigrane su polufinalne utakmice četvrtog  međunarodnog rukometnog turnira „Zaim Kobilica“, u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelik svih vremena.

U prvoj utakmici od 17 sati igrali su RK Čelik –RK Iskra 33:36 (20:16). Domaćin turnira, RK Čelik, bolje je otvorio utakmicu i bio je bolji prvo poluvrijeme, koje je i završilo vođstvom Čelika od 20:16.

Međutim, bugojanska Iskra bila je bolja u drugom poluvremenu i slavila sa 36:33. Najefikasniji u Čeliku bio je Mehić sa 12 golova, a u Iskri najbolji strijelac bio je Klis sa 15 golova.

Nakon prve polufinalne utakmice, upriličeno je i svečano otvorenje turnira, a turnir je otvorio predsjednik rukometnog kluba Čelik, Pane Škrbić.

U drugoj polufinalnoj utakmici od 19 sati igrali su Vogošća i Umag (Hrvatska) 31:33 (16:19). Najefikasniji kod Umaga bio je Sinčić sa sedam, a kod Vogošće Lojančić sa osam golova.

Turnir se završava u subotu 31.8. utakmicama za plasman i to za treće mjesto između domaćina Čelika i Vogošće (17 sati), te finalnom utakmicom između bugojanske Iskre i Umaga u 19 sati.

Ulaz i na ove utakmice je slobodan.

Tekst i foto E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno