Kultura

FOTO: Preko 600 ljudi prisustvovalo predpremijernoj izvedbi igranog filma “Amanet”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Igrani film “Amanet” sinoć je predpremijerno prikazan u Busovači na otvorenom u sklopu Festivala kulture Busovača, 2022.  Filmskim profesionalnim prvijencem autora Mirze Begovića, ujedno je i otvoren Festival kulture u Busovači, a isti je počeo na Dan općine Busovača, 16. augusta. Samoj predpremijernoj izvedbi je prisustvovalo preko 600 ljudi, ali i glumački i produkciji dio filma koji su se  uz glasne ovacije predstavili publici. Film „Amanet“ je komedija čija se radnja dešava 1989. godine u jednom busovačkom selu, preispitujući naš odnos prema ljudima do kojih nam je stalo, ali i prema nama samima, poštujući i njegujući istinske životne vrijednosti.  Film je rađen u produkciji AmfiTeatra, Hudhud produkcije i Preporoda Busovača, a glavne uloge ostavruju: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Irfan Kasumović, Emina Muftić, Adem Smailhodžić,  Mugdim Avdagić, Emrah Halilović, Tihana Miličević, Sabina Kulenović i mnogi drugi.  Film je rađen po scenariju Nijaza i Mrze Begovića, u režiji Mirze Mirze Begovića, a direktor fotografije na filmu je Nevres Softić. Izvršni producenti na filmu su Ajdin Hasanić i Amra Begović.

Nakon ove predpremijerne izvedbe film će od mjeseca novembra publika širom Bosne i Hercegovine moći gledati u kinima.

Festival kulture u Busovači, publici će još ponuditi četiri pozorišne predstave, a 21. augusta isti zatvara hit komedija Dragana Marinkovića Mace „Kakva ti je žena, takav ti je život“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno