Kultura

Predpremijerom filma “Amanet” večeras počinje Festival kulture u Busovači

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras će drugi međunarodni Festival kulture, Busovača 2022., otvoriti bosanskohercegovačka predpremijera igranog filma “Amanet” snimanog u produkciji AmfiTeatra, Hudhud produkcije i Preporoda Busovača, a isti  je u cjelosti sniman na području općine Busovača, u selu Podstijena.  Iako film i nije u potpunosti postprodukcijski završen,  predpremijera je poklon autora svome gradu za 16. august koji se obilježava kao Dan općine Busovača.

Sutra, 17. augusta,  program počinje od 19:00 sati sa Balonkom, plesnom zabavom i balondžijom, a završava predstavom za djecu Bosanskog kulturnog centra TK  “Potraga za konačištem” u kojoj igraju Elvis Ćatić i Irfan Kasumović.  Ulaz za program za djecu je slobodan.

Treću noć Festivala premijerno će biti izvedena predstava “Ne žalim ništa” u produkciji AmfiTeatra,  rađena po tekstu Mirze Begovića, a u režiji Nusmira Muharemovića.  Za ovu predstavu ulaz je također slobodan.

Četvrtu noć Festivala kulture publici u Busovači će se predstaviti hit komedija Pozorišta Slavija Beograd “Krevet za šestoro”, u režiji Mihaila Laptoševića.

Petu noć program festivala će se održati u Kaćunima u amfiteatru, a publika će uživati u predstavi “Ne žalim ništa”, AmfiTeatra Busovača.  Isti dan I namjlađa publika će uživati u plesnim zbavama , druženju sa balondžijom i klovnom.

Festival zatvara hit komedija Dragana Marinkovića – Mace, “Kakva ti je žena, takav ti je život”, nakon čega je planirana muzička zabava sa Romantic bendom.

Festival kulture organizuje AmfiTeatar Busovača, a svi programi počinju od 21:00 sat, osim programa za djecu. Ulaz za predstave “Potraga za konačištem” i “Ne žalim ništa” je slobodan, dok je cijena ulaznica za ostale sadržaje 10,00 KM.  Sve informacije u vezi Festivala kulture moguće je dobiti i na službenoj facebook stranici AmfiTeatra, kao i na broj telefona  062 832 670.

Generalni pokrovitelji Festivala kulture, Busovača, 2022., su Općina  Busovača i općinski načelnik, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, dok su prijatelji Festivala kulture Misija OSCE-a u BiH, Osnovna škola Kaćuni, Mješovita srednja škola Busovača, Studio Teatar, Kino Theatre Busovača i kompanija RMLH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno