Kultura

Galerija Preporod Zenica: Likovna kolonija “Stara Bosna”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija „Preporod“ Zenica organizuje X likovnu koloniju pod nazivom „Stara Bosna“,koja je ove godine  i jubilarna ,i  internacionalna, i posvećena obilježavanju Dana Zeničko-dobojskog kantona i koja se, kao i svake godine organizuje u povodu obilježavanja Povelje Kulina bana.

Cilj organizovanja likovne kolonije da umjetnici na svoj način prikažu hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine,a najbitnije što se svake godine uključe i mlade osobe ( učenici), koje će zajedno s umjetnicima slikati, učiti o slikarstvu i prikazati na svoj način našu Domovinu.

Ove godine učestvuje 17 umjetnika iz: Zenice ( Mirsad Šišić, Mirsad Čaplja, Hazim Talić,Aida Pašalić Hodžić, Amna Sofić, Nejira Serdarević, učenica Ena Heco) Travnika

( Velid Trkić, Šahdan Đenan,učenici: Mahdi Zaimović, Nedžma Sefer, Dženita Hodžić),Konjica ( Amina Avdić ), Čapljine ( Dzenana Šošo), Breze ( Beisa Biberović), Dubrovnika( Hrtvatska,Izet Spahović ) i Mostara ( Bjelorusija- Elena Novitskaya Arsenijević).

Slikari će različitim tehnikama prikazati svoju inspiraciju i viđenja historije Bosne i Hercegovine, te prelijepe motive našeg Vranduka. Tehnike,kojima će umjetnici raditi su akril na platnu,akvarel i slikanje na staklu.

Po završetku likovne kolonije slike ostaju u fundusu Galerije „Preporod“ Zenica i u toku godine će biti prikazane u gradovima odakle su umjetnici učesnici likovne kolonije.

Pozivamo vas da prisustvujete  X.likovnoj koloniji „Stara Bosna“.

P R E D S J E D N I C A

Galerije „Preporod“ Zenica Amna Sofić, prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno