Zenica

Foto: Pravni fakultet UNZE treći u BiH

Sa takmičenja na Jahorini
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pravni fakultet UNZE treći u BiH – NA IV DRŽAVNOM TAKMIČENJU U SIMULIRANOM SUĐENJU IZ OBLASTI KRIVIČNOGA PRAVA – Studenti Pravnoga fakulteta Univerziteta u Zenici i ove godine su učestvovali na državnom moot court takmičenju u simuliranom suđenju iz oblasti krivičnog prava.

Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje takmičenje je umjesto na Sudu Bosne i Hercegovine, održano u hotelu Termag na Jahorini, gdje su takmičari zajedno s akademskim trenerima, pored formalnoga dijela i simulacija suđenja, mogli uživati i u prirodnim ljepotama.

Na ovogodišnjem takmičenju, finansiranome od strane američkoga Ministarstva pravde i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, učestvovalo je šest pravnih fakulteta i to pravni fakulteti iz Sarajeva, Zenice, Bihaća, Tuzle, zatim Pravni fakultet Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara, te Pravni fakultet Sveučilišta iz Mostara.

Takmičarsku ekipu na strani aplikanata, odnosno podnosioca predstavke Evropskom sudu za ljudska prava, činili su Tabaković Alma, Heralić Ajla i Bektić Emir, dok su ekipu respondenata, odnosno pravnih zastupnika države Bosne i Hercegovine, činili Mašić Belmin, Maličbegović Anis, Rimac Igor, te zamjenski član Hečimović Selma.

I ove godine, tim Pravnoga fakulteta iz Zenice, opravdao je titulu respektabilne akademske institucije, osvojivši u ukupnome poretku treće mjesto, kako po rezultatima pismenih podnesaka, tako i prema usmenom izlaganju u simuliranom suđenju pred sudijama Suda Bosne i Hercegovine.

[box type=”shadow” ]Koordinator projekta ispred Pravnoga fakulteta bio je mr. sc. Enis Omerović, viši asistent, dok je akademski trener bio Bijelić Vedran, student pete godine, odnosno postdiplomskoga studija na Krivičnoj katedri Pravnoga fakulteta Univerziteta u Zenici.[/box]


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno