Zenica

Radijatori za toplu salu škole u Janjićima

Postavljeni radijatori u školskoj sali
Postavljeni radijatori u školskoj sali

Radijatori za toplu salu škole u Janjićima – Donacija u iznosu od 1 500 KM za O.Š. Enver Čolaković, Janjići – Aktivisti Udruženja Daruj Srcem iz Zenice u septembru su posjetili osnovnu školu Enver Colaković iz Janjića i tad je uručeno 50 paketića školskog pribora za socijalno ugrožene učenike.

“U razgovoru sa direktoricom škole, gospođom Melihom Babić, došli smo do saznanja da fiskulturna sala nema dovoljno radijatora i cijevi da bi se dovoljno zagrijala i da je učenicima mnogo hladno prilikom časa tjelesnog odgoja. Obzirom da već sarađujemo sa Adisom Ljubijancem,  osnivačem grupe The Good Fellas, odlučili smo se obratiti za pomoć u realizaciji ovog projekta.

Škola Enver Čolaković Janjići
Škola Enver Čolaković Janjići

U veoma kratkom periodu, Adis je skupio novac u iznosu od 1500 KM koji je donirala jedna gospođa (anonimno) i na taj način omogućila ovoj školi adekvatno grijanje fiskulturne sale. Hvala gospođi na nesebičnoj podršci kao i Adisu koji svoje slobodno vrijeme provodi u pomaganju drugima. – izjavila je Irnesa R. Tahić, predsjednica Udruženja Daruj Srcem.

Da napomenemo, grijanje je bilo neophodno i prijeko potrebno, jer djeca su bila prinuđena da časove tjelesnog odgoja obavljaju na drugim lokacijama ili da se “smrzavaju” u fiskulturnoj sali. Zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe iz Njemačke i  podrške od strane Adisa Lj,, djeca će imati ugodne časove tjelesnog odgoja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: