Zenica

Međunarodni dan srednjoškolaca 17.11.

Dan srednjoškolaca
Dan srednjoškolaca
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini dana 17.11, obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca. ASuBiH ovaj datum obilježava od 2009. godine u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, 1939. godine strijeljani bez suđenja.

Ove godine 17.11.. ASuBiH obilježava u 54 lokalne zajednice, gdje su glavni akteri srednjoškolci. Sa željom da Dan srednjoškolaca približimo našim vršnjacima na zanimljiv način, sprovodimo aktivnosti kao što je panel-diskusija o problemima u njihovoj lokalnoj zajednici, ulična akcija „Usudi se (pri)druži se“, „freeze“ performans i photo (problem) corner. Cilj ovih aktivnosti je da na inovativan način istaknemo današnje problem srednjoškolaca.

Događaj bi počeo u 11:17 defileom kroz grad, a čitav kreće sa realizacijom od 11h. Defile kreće ispred trgovine MARS ’97.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Odjel za komunikacije i odnose s javnošću lokalnog tima ASuBiH-a u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno