Ljudi

FOTO: Pozitivne priče – Zeničanka koja počinje svoju art priču – Jasmina Karahmet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pozitivne priče – Zeničanka koja počinje svoju art priču – Jasmina Karahmet – Kada ste talentovani za neku vrstu umjetnosti i to otkrijete još u djetinjstvu, a kao odrasla osoba dobijete priliku da od toga zarađujete, vi ste sretna osoba. Nemaju svi tu priliku, sreću ni talenat. Naša današnja sagovornica, Jasmina Karahmet (31) iz Zenice, ekonomista po struci, trenutno nezaposlena, iako je dugo u svijetu kreativnosti, tek nedavno je odlučila svoje radove prezentovati putem Facebook stranice Just Art Unikatni radovi https://m.facebook.com/JustArt-Unikatni-radovi-114280427064941/?tsid=0.8486703188910973&source=result i Instagram profila https://www.instagram.com/justart_unikatni_radovi/

-„Još uvijek sam u fazi čekanja rezultata i reakcija. Nisam nikad dosad ni pokušavala nešto prodati. Uvijek sam svoje radove poklanjala i pravila za bližnje. Nadam se da će se moj stil dopasti ljudima i da će se to prebaciti na neki viši nivo. Aktivno radim na tome da se poboljšam, postoji čitav jedan svijet novih tehnika i metoda koje treba istražiti i koji se svakim danom proširuje“ – rekla je Jasmina koja se bavi oslikavanjem predmeta od drveta akrilnim bojama. Oslikava MDF predmete i obične stvari pretvara u umjetnička djela.

U svijetu slikanje je od djetinjstva, a dekupažom se bavi već deset godina. Svoje predmete najčešće finalizira epoksidnom smolom.

-„Zaista uživam u kreativnom stvaranju i jako je dobro što ovo radim od kuće pa mogu biti sa djecom i prilagoditi porodične obaveze sa kreativnim obavezama, što mi u ovom trenutku odgovara“-napomenula je Jasmina koja za sebe kaže da je teški realista.

-„Vjerujem da što manje očekuješ od situacije i ljudi, veće su šanse da ne doživiš razočarenje“ – naglasila je Jasmina koja onda kada ne ide po planu, pronađe alternativu.

-„Ne zadržavam se na stvarima koje nisu uspjele i ne razmišljam o prošlosti. Idem dalje, ako ne može pravo, može cik-cak “ -rekla je Jasmina koja želi postići prepoznatljiv stil.

-„Želim svoju art priču podići na jedna viši nivo pa i registrovati djelatnost kada za to dođe trenutak. Nadam se da ću uspjeti da napredujem na ovom polju. Ima još toliko stvari koje želim da naučim i savladam. Nadam se da ću uspjeti u tome. Ako ne, onda ću barem znati da sam pokušala“-rekla je Jasmina.

Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na [email protected] ili na Facebook profil Ajna Hodžić https://www.facebook.com/ajna.hodzic.3



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno