Ljudi

Čelični reket – Tarik Hrustić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelični reket – Tarik Hrustić – Tarik Hrustić, niže uspjehe i medalje u stonom tenisu, kreativnost ističe u crtanju izvanrednih pejzaža, izradi plišanih igračaka, a muzički talenat u pjevanju.

Tarik ima poteškoće u govoru i jako slabo priča, ali može pjevati, najčešće sevdalinke, uz pratnju muzičkog orkestra folklornog društva, ali i u svom domu.

Živi u Klopču, nadomak Zenice, sa roditeljima i sestrom, koji svojom podrškom i trudom potiču njegovu kreativnost i energiju.

Stoni tenis je vidio na Kipru, kada je išao na liječenje, i od tada, traži da igra, prepričava nam Tarikov otac Admir. Na svom prvom takmičenju, pobijedio je tri od pet protivnika. Najbolji rezultat postigao je na takmičenju Specijalne olimpijade, na Balkanskom prvenstvu u Zenici, gdje je osvojio prvo mjesto. Diploma za osvojeno prvo mjesto na Državnom prvenstvu u stonom tenisu Zenica 2014. godine, osvojeno drugo mjesto na malonogometnom turniru u Zenici, diploma počasnog gosta na Seniorskom prvenstvu BiH, samo su neki od Tarikovih uspjeha i rezultata postignutih u sportu.

Pohađa Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Zenici, a kako nam pričaju njegovi roditelji, ne prođe niti jedan dan da Tarik ne ode u Centar i pokaže svoje znanje u brojnim aktivnostima koje provodi Centar.

Autorka: Lejla Rehibić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno