Ljudi

Akrapović: Volio bih biti trener reprezentacije BiH

Akrapović: Volio bih biti trener reprezentacije BiH – Bruno Akrapović, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine u fudbalu i trener bugarskog Lokomotiv Plovdiva, u razgovoru sa novinarom N1 Semirom Mustafićem, otkrio je da ima ambicije jednoga dana da postane trener fudbalske reprezentacije BiH.

“Imam – kratko i jasno. Do sada nije bilo pregovora, ali ima upita od novinara. Kada sam počeo da budem trener, rekao sam da težim ka vrhu. Igrao sam nekad sa Jürgenom Kloppom u Mainzu, znam koliko je jednostavan čovjek i  želim mu uspjeh, a isto tako vjerujem u svoje mogućnosti i da mogu da napravim podvig. Napravio sam to u Bugarskoj. Zašto ne bih i sa nekim drugim ekipama”, naveo je Akrapović.

Lokomotiv Plovdiv, kojeg sa klupe predvodi Akrapović, nedavno je bio nadomak senzacije u Evropa ligi, kada je njegova ekipa deset minuta prije kraja vodila Tottenham.

Govoreći o toj utakmici, kazao je njegova ekipa imala veliku šansu, te da su doveli Tottenham do ruba poraza.

“Ali samo ta jedna situacija koja bi se normalno svirala na balkanskim igrama, u Evropi se ne svira. Takav faul, i poslije te situacije koja je dovela do penala, dobili smo dva crvena kartona. Reakcija mojih igrača nije bila takva kakva bi trebala da bude i dijelilo nas je 10 minuta do jednog velikog podviga, ali i ovako smo osvojili mnogo simpatija”, rekao je.

José Mourinho ga je, kaže, oduševio, jer je imao mnogo podataka o njegovoj ekipi i interesa za igrače.

“Znao je kako igramo i treniramo. Ta profesinalnost me iznenadila i plus nadasve – ta ljudskost. Pokušao je da obrati pažnju na sve igrače. Svakome je ispunio želju ako je htio zamijeniti dres. Ja sam za svog sina uzeo dres od Harry Kane, potpisao ga je i poželio nam puno sreće”, ispričao je Akrapović.

Od Mourinha je dobio i poklon.

“Dao mi je čak i jedan poklon. Papir – kad je pravio taktiku. Tako da me oduševio čovjek, a i njegov stil”, rekao je Akrapović za N1.

VIDEO INTERVJU MOŽETE POGLEDATI NA LINKU: N1

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem