Zenica

FOTO: Počela rekonstrukcija kružnog toka Mokušnice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Počela rekonstrukcija kružnog toka Mokušnice- Rekonstrukcija kružni tok Mokušnice u Zenici počela je rano jutros, a kako su nadležni iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica najavili, trajat će do sljedeće sedmice, odnosno 30. jula.

U toku rekonstrukcije će biti izvedeni radovi na rekonstrukciji dijela cjevovoda, a zatim i sanacija oštećenja na kolovozu na kružnom toku Mokušnice, na Glavnoj gradskoj magistrali.

Zbog izvođenja navedenih radova na predmetnom dijelu saobraćajnice saobraćaj će se odvijati po posebnom režimo, kako slijedi:

1.Rekonstrukcija dijela magistralnog voda DN 250

Zbog radova na rekonstrukciji dijela cjevovoda u dužini od 33 metra, lociranog na vanjskoj traci kružnog toka u periodu od 07:00 sati dana, 22.07.2021.g. do 07:00 sati dana, 23.07.2021.godine na snazi će biti totalna obustava saobraćaja u oba smijera na dijelu od kružnog toka kod Lovačkog doma do kružnog toka kod Energopetrola.

2. Pripremni radova za asfaltiranje

Pripremni radovi za asfaltiranje će se odvijati u dvije faze, od kojih će svaka trajati po tri dana, i to:

– prva faza od 23.07.2021. godine do 25.07.2021. godine. Saobraćaj će se odvijati tako da će na snazi biti totalna obustava saobraćaja u desnoj traci GGM-a, gledano od rijeke Kočeve, a lijeva traka će se koristiti kao dvosmjerna od kružnog toka kod Lovačkog doma prema kružnom toku kod Energopetrola.

– druga faza od 26.07.2021. godine do 28.07.2021. godine. Za vrijeme druge faze pripremnih radova saobraćaj se biti obustavljen u lijevoj traci, a desna traka će biti korištena za dvosmjerni saobraćaj.

3. Asfaltiranje

– radovi na asfaltiranju kolovoza će trajati od 29.07.2021. godine do 30.07.2021. godine. Za vrijeme trajanja ovih radova ponovo će na snazi biti totalna obustava saobraćaja od kružnog toka kod Lovačkog doma do kružnog toka kod Energopetrola.

Alternativni pravci za saobraćanje za vrijeme obustave saobraćaja su sljedeće ulice: Štrosmajerova, Armije BiH, Talića Brdo, dio GGM-a od kružnog toka kod Energopetrola do Bojinog vira i Mejdandžik.

Asfaltiranje oštećenja na kolovozu će izvesti kompanija Komgrad Ze d.o.o. Zenica kao izabrani ponuđač za poslove asfaltiranja na GGM-u, na način koji je propisala Kantonalna direkcija za ceste. JP ViK d.o.o. Zenica će vlastitim kapacitetima izvršiti zamjenu dijela cjevovoda promjera DN 250 u dužini od 33 metra, na dijelu koji je položen ispod vanjske trake kružnog toka, a kako bi ugradnjom visokokvalitenih cijevi od nodularnog liva maksimalno prevenirali mogućnost ponovnog nastanka kvara na predmetnoj lokaciji.

– JP ViK d.o.o. Zenica će poduzeti sve da planirani radovi budu izvedeni kvalitetno i u zadatim rokovima – istakli su iz ovog preduzeća.

Kako izgleda trenutno kružni tok, odnosno radovi, pogledajte u fotografijama kolega sa RADIO ZENIT.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno