Zenica

FOTO: Okončana rekonstrukcija cjevovoda na kružnom toku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JP “ViK” d.o.o. Zenica obavještava javnost da je uspješno okončalo radove na rekonstrukciji cjevovoda DN 250, položenog ispod kružnog toka Meokušnice, na Glavnoj gradskoj magistrali.

Radovi su obuhvatili zamjenu postojećeg cjevovoda u ukupnoj dužini od 33 metra i ugradnju visokokvalitetnih cijevi od nodularnog liva, a što će u budućnosti minimizirati mogućnost pojave kvara na predmetnom lokalitetu. Sve radove je u zadatom roku od 24 sata vlastitim kapacitetima izvelo JP ViK d.o.o. Zenica.

Odmah po okončanju navedenih radova kompanija Komgrad-Ze d.o.o. Zenica je pristupila sanaciji oštećenja na kolovozu koje će se odvijati u dvije faze: pripremni radovi za asfaltiranje u ukupnom trajanju od 6 dana, a zatim asfaltiranje svih oštećenih dijelova kolovozne površine.

Prema planiranoj dinamici asfaltiranje će biti okončano 30.07.2021. godine.

Za vrijeme trajanja ovih radova na snazi će biti poseban režim saobraćaja od kružnog toka kod Lovačkog doma do kružnog toka kod Energopetrola.

Alternativni pravci za saobraćanje za vrijeme obustave saobraćaja su sljedeće ulice: Štrosmajerova, Armije BiH, Talića Brdo, dio GGM-a od kružnog toka kod Energopetrola do Bojinog vira i Mejdandžik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno