Košarka

FOTO: Pobjeda košarkašica zeničkog KK Jumper nad Konjicom u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda košarkašica zeničkog KK Jumper nad Konjicom u Areni- Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici, centralni teren. Početak u 17 sati, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa (COVID-19).

U zaostaloj utakmici iz 23. kola bh. košarkaške lige za sezonu 2020/2021, košarkašice KK Jumper su bile domaćini ekipi ŽKK Konjic. Pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa KK Jumper.

Rezultat: KK Jumper – ŽKK Konjic 63:62 (15:10), (10:15), (20:24), (18:13);

Sudije su bile Mila Čavara, Dženan Hasić i Ivan Jurić, a delegat Zoran Marković.

Sastav ekipe KK Jumper, poeni, najviše skokova:

Farah Đuherić 6, Amna Kahrić (cap) 7 p.+7 skokova, Amila Kahriman 23, Amna Isaković 12, Arduana Delić 5 poena +15 skokova, Amila Kozica, Dalila Bilić 5, Suana Bašić 2, Adna Omerdić 3, Hana Đuherić, Lamija Kahriman, Emira Šehić, (Trener Vedran Kulalić, pom trener Almir Omerčević);

Najefikasnije kod Jumpera: Amila Kahriman 23, Amna Isaković 12 i Amna Kahrić 7 poena;

Kod Konjica najefikasnije: Najra Voloder 20, Nađa Kovačević 13 i   Amra Begić 11 poena;

Danas, 03.aprila 2021.godine, u zeničkoj Areni košarkašice zeničkog Jumpera ostvarile su sedmu pobjedu u prvenstvu. Pobjedile su, po drugi put u ovom prvenstvu, ekipu ŽKK Konjic. Gošće nisu uspjele da se revanširaju Jumperu za poraz u prvom dijelu prvenstva (51:83) za Jumper.

Današnja pobjeda je treća u nizu za košarkašice Jumpera i potvrda dobre forme i napretka ove mlade ekipe kroz tekuće prvenstvo, zaslužen opstanak u ligi, te učešće u narednom prvenstvu BiH.

U utakmici punoj preokreta od prve do zadnje sekunde, više sreće, kvaliteta, koncentracije i volje u ključnim momentima, imale su košarkašice zeničkog Jumpera, te su ostvarile pobjedu od jednog poena prednosti.

Kroz prvu četvrtinu ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a u finišu bolje su bile domaće košarkašice Jumpera i prva četvrtina je završila 15:10 za domaće. U drugoj četvrtine uzvratile su gošće sa istim rezultatom, 10:15, te je na poluvremenu bilo neriješeno 25:25.

Treću četvrtinu ponovo su dobile gošće sa 20:24, pa je na kraju tri čtvrtine utakmice 45:49 za Konjic.

I kroz posljednju četvrtinu ekipe se smjenjuju u vođstvu, a na dvije minute i 30 sekundi do kraja utakmice je neriješeno 57:57. Sada gošće prave seriju od 0:5 i rezultat je 57:62 na minut i 42 sekunde do kraja.

Do kraja utakmice gošće iz Konjica više nisu postigle nijedan poen. Domaće su postigle šest poena i to Farah Đuherić dva poena, Amna Isaković dva poena iz slobodnih bacanja i Amila Kahriman dva poena za preokret i pobjedu iz slobodnih bacanja na tri sekunde do kraja utakmice, pobjeda Jumpera 63:62.

Na svojoj oficijelnoj facebook stranici iz KK Jumper su čestitali svojim djevojkama na trećoj uzastopnoj pobjedi, kao i ekipi Konjica na izuzetno borbenoj utakmici i korektnoj igri.

Ovo je sedma pobjeda košarkašica Jumpera u tekućem prvenstvu, debitanta u ligi.

U narednom 25.kolu košarkašice Jumpera su domaćini ekipi RMU Banovići, aktuelnim šampionkama.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno