Košarka

FOTO: Pobjeda košarkašica Play Offa protiv Čelika nakon produžetka i plasman na završnicu Kupa BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda košarkašica Play Offa protiv Čelika nakon produžetka i plasman na završnicu Kupa BiH- U utakmici za predstavnika Sistema ”A” – seniorke za Kup takmičenje Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, danas 24.februara 2021.godine, odigrana je utakmica između starih rivala, zeničkog KŽK Čelika i ŽKK Play Off iz Sarajeva. Obje ekipe su višestruki osvajači prvenstva i Kupa BiH.

Igralo se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, teren „C“, dok su se na ostala dva terena, u isto vrijeme, igrali termini za rekreativce, veoma sramotno.

Pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa Olay Offa iz Sarajeva.

Rezultat: KŽK Čelik – ŽKK Play Off  74:75  (19:16), (15:11), (11:14), (24:28), (5:6);

Sudije na utakmici su bili Esad Pelja, Tarik Nikšić i Azur Lušija, a delegat Samir Lušija.

Sastav ekipe KŽK Čelik, postignuti poeni:

Džejlana Indžić, Anida Čaušević, Merjem Sinanović 2, Sajra Ćaić 3, Emana Pašalić, Nedžla Kovačević (cap) 31, Ema Halimić, Ajla Selimović 18,  Almedina Ahmić, Ivana Branzovski 16, Sedina Halimić 4;  (Trener Aida Kalušić, pom trener Nedim Šišić).

Najefikasnije u ekipi Čelika bile su kapiten Nedžla Kovačević 31, Ajla Selimović 18 i Ivana Branzovski 16.

Sve koševe kod Play Offa su postigle: Amra Bajrović 26, Zerina Alispahić 22,Azra Nikšić 14, Azra Alispahić 9 i Berina Tekač 4 poena.

Prve dvije četvrtine dobile su domaće košarkašice, 19:16 i 15:11, te je na poluvremenu bilo 34:27 za Čelik.

Drugo poluvrijeme dobile su gošće iz Sarajeva i to obje četvrtine, 11:14 i 24:28, te je konačan rezultat nakon redovnih 40 minuta igre bio izjednačen, 69:69. Pogotkom za tri poena za produžetke izborila je kapiten Čelika, Nedžla Kovačević.

U produžetku je bilo puno nervoze, košarkašice su bile vidno iscrpljene. Košarkašice Čelika imale su posljednji napad na utakmici, ipak nisu uspjele poentirati i pobjedu je slavila ekipa iz Sarajeva. Konačan rezultat na kraju bio je 74:75 za gošće iz Sarajeva i plasman na završnicu Kupa BiH.

Od ranije, za završnicu Kupa BiH – seniorke, sezona 2020/2021, plasirali su se RMU Banovići, kao pobjednik iz prošle sezone,  Orlovi i Zrinjski, te večeras ŽKK Play Off iz Sistema „A“.

Završni turnir će se, u skladu sa rasporedom, održati od 06. do 07. marta 2021.godine

Dvije polufinalne utakmice odigrati će se 06. marta, dok se finalna utakmica odigrava 07. marta.

Još nije poznat domaćin završnice, ta odluka će biti donesena u utorak, odnosno KSBiH će zvanično objaviti, gdje će se igrati završnica Kupa BiH za žene.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno