Košarka

KS BiH: dozvoljen povratak publike na košarkaške utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KS BiH: dozvoljen povratak publike na košarkaške utakmice- KS BiH uputio je saopštenje klubovima, koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani sportski radnici,
Ovim putem Vas obaviještavamo i ujedno dajemo saglasnost klubovima učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021 za prisustvo publike na utakmicama a sve prema uputama Kriznih šatabova i odluka Općina, Kantona ,Županija i Zavoda za javno zdravstvo.

U skladu sa izdatim higijensko-elidemiološkim mjerama/smjernicama koje se odnose na sprečavanje širenja pandemije Corona Virus-a, obavezujuće je za sve klubove da se pridržavaju uputa, higijensko- epidemioloških mjera o broju prisutnih učesnika u zatvorenim prostorima ,razmaku/distanci, nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru u kojem se odigravaju utakmice, a sve u skladu sa preporukama gore navedenih nadležnih institucija.

Za poštivanje i provovođenje higijensko-epidemijoloških mjera i preporuka nadležnih institucija odgovorni su organizatori utakmice-sportski klubovi. Zamolićemo klubove da se uz sve gore navedeno pridržavaju i uputa iz Covid protokola KSBIH koji je dostavljen učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine 2020/21 muške i ženske ekipe, koji se odnosi na aktivne i pasivne učesnike.

Amer Čolan
Generalni Sekretar

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno