Rekreacija

FOTO: Novi planinarska tura Azimutha135 – #PorodicaPrirodaDruštvo od Vrselja ka Liscu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sunčana nedjelja i atraktivni Lisac, privukli su 170 učesnika naše planinarske ture za novorođenčad, bebe i djecu sa njihovim roditeljima #PorodicaPrirodaDrustvo. Najviše odazvanih porodica i učesnika bio je iz Zenice, a došli su nam i gosti iz Kaknja, Sarajeva i Viteza.

Ljubaznošću upravnika Boračkog doma Vrselje, Fuada Dizdarevića, svi smo pronašli parking oko Doma, nakon čega smo formirali kolonu i uputili se ka Liscu.

Prvu pauzu napravili smo na lokalitetu Rica, gdje smo pred naših 70 malih planinara prezentovali jesenje šumske plodove poput šipka, gloga, gljiva, žira i drugih.

Potom smo se uputili dalje i popeli se na lokalitet Dubovac, što je bio naš bazni kamp na 1225 mnv. Nakon odmora, uslijedilo je predavanje o planinama, planinarenju i planinarskoj opremi, koje je održao učitelj planinarstva, planinarski vodič Afan Abazović.

Djeca su se, zatim, zabavila i okušala u igrama poput nošenja jajeta u kašikama, skakanja u vrećama i potezanja konopca.

Drugi dio događaja bio je rezervisan za planinarsku turu do vrha Liskovača (1348 mnv), što je mnogima, i djeci i roditeljima, bio i prvi popeti vrh neke planine. Time je grupa sa ovom turom prešla 11 km, a oni koji su realizovali prvi dio ture, prešli su 5 km.

Udruženje “Azimuth 135” Zenica, ovom aktivnošću, sistematski radi na popularizaciji planinarstva u najmlađim uzrastima, daje mogućnost kvalitetno provedenog vremena sa porodicom i prijateljima, sve to u planinskom ambijentu, na zdravom i čistom zraku, sa edukativnim sadržajima, uz međusobno upoznavanje i druženja.

Podsjećamo da je naša nastojanja prepoznao je i Planinarski savez Federacije Bosne i Hercegovine, dodijelivši nam Nagradu za najboljeg promotora planinarstva za 2022. godine, a, bez sumnje, i najveći dokaz za predan rad je broj od 184 člana.

Ukoliko želite pratiti naš rad, priključite se našoj koloni preko naših profila www.facebook.com/azimuth135 www.instagram.com/azimuth.135 a ako želite postati članovi, Pristupnica se nalazi na ovom linku https://forms.gle/D7gCeDCTagTQy8Zs5

#HodajPravomStazom
#Azimuth135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno