Rekreacija

FOTO: Planinarska tura na Lastavicu ”Tragom bosanskih bogumila”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru programa Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2022.” danas je u organizaciji Mreže mladih Muftijstva zeničkog realizirana planinarska tura na Lastavicu ”Tragom bosanskih bogumila”.

Planirana tura realizirana je maršutom: Postojan, Markov kamen, Plato Lastavica, Radinovići, uz dobro raspoloženje oko 70 učesnika ture i inspirativna kazivanja Afana Abazovića, licenciranog planinarskog i turističkog vodiča.

Na samom platou Lastavice nakon klanjanja podne-namaza učesnicima se kratko obratio i muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

U sklopu planinarske ture organiziran je i omladinski kamp gdje su učesnici ture imali priliku da se upoznaju sa sportsko-rekreativnim aktivnostima airsoft kluba “Tvrđava” čiji su članovi ovom prilikom održali prezentaciju praktičnog streljaštva.

Kao i predhodnih godina obezbijeđen je prijevoz iz Zenice i ručak za učesnike.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno