Rekreacija

FOTO: Zenica spojena označenom planinarskom stazom sa Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

⭕ Jučer popodne naše je udruženje spojilo centar grada Zenice sa planinom Smetovi označenom planinarskom stazom.

Zamisao je bila da se iz grada, nakon dužeg vremena, pruži planinarska staza sa Knafelcovim oznakama i u tome smo uspjeli. Sada građani, planinari i izletnici imaju mogućnost da, iz centra grada, sa Trga Alije Izetbegovića, od glavnog sastajališta Zeničana, “kod sata” kraj RK “Bosanka” mogu doći na smetovski

Spomenik prateći oznake.

Označena staza ide trasom
1️⃣ Trg Alije Izetbegovića – Nadvožnjak – Crkvičko brdo – gradsko groblje “Crkvice” – Smetovski put – Križ – Novo Selo – Vesići – Dobra voda – Smetovi/Spomenik u dužini od 9 km.

Znatiželjni sugrađani su nam izrazili svoje veliko zadovoljstvo, neki od njih ističući koliko je upravo ovo bilo potrebno gradu.

U označavanju ove dionice su učestvovale Sabina, Amna, Lejla i Afan, a, u ranije označenoj dionici staze, sa nama je bio i Adis, članovi udruženja “Azimuth 135”.
Projekat “Označavanje i uređenje planinarskih staza na planini Smetovi” provodimo u okviru programa subvencioniranja projekata turističke infrastrukture Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i uz partnerstvo sa Gradskom upravom Zenica.

#HodajPravomStazom
#Azimuth135 🧭
Gradska uprava Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno