Ostali sportovi

FOTO: Otvoren četvrti regionalni turnir „OFK ZSK-Zenica 2019“ u malom nogometu za dječake

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Otvoren četvrti regionalni turnir „OFK ZSK-Zenica 2019“ u malom nogometu za dječake – U zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“, danas 18.01.2019.godine, otvoren je Četvrti regionalni turnir „OFK ZSK –Zenica 2019“ u malom nogometu/fudbalu za najmlađe kategorije, pionire i predpionire (2005/2007), 2008 i 2010, te 2009 i 2011.godište. Turnir je trodnevni i završava u nedjelju 20.01.2019.godine.

Učesnike turnira na svečanom otvaranju pozdravio je Hasib Fetić, predsjednik Omladinskog fudbalskog kluba ZSK Zenica, organizatora turnira,  zaželio im dobrodošlicu, lijepo druženje i dobre rezultate.

Turnir je otvorio Goran Bulajić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, koji je u svom kratkom obraćanju poželio dobrodošlicu svim učesnicima i gostima Grada Zenica, te istakao značaj ovakvog turnira, druženja dječaka, kao i promociju Zenice kao Grada sporta. Ovaj turnir ima karakter sportske manifestacije, čiji je cilj masovnost i druženje ovih uzrasta.

Na ovom Četvrtom  regionalnom turniru „OFK ZSK –Zenica 2019“ u malom nogometu/fudbalu, učešče će uzeti oko 100 klubova iz Hrvatske, Srbije i BiH sa preko 1.200 učesnika. Dolaze ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Viteza, Doboja, Travnika, Maglaja, Tešnja, Zavidovića, Jablanice, Konjica i drugih gradova, a 11 ekipa će biti izvan BiH.  Domaćin turnira, OFK ZSK Zenica, nastupa sa 8 svojih selekcija. Od ostalih zeničkih klubova nastupit će samo ŠF Tempo Sport sa 4 selekcije.

Turnir je počeo u 9,00 sati, a svečano otvaranje je bilo u 11 sati.

Prvog dana, u petak, nastupit će 35 ekipa, pioniri i predpioniri (2005/2007), drugi dan (subota) je rezervisan za  kategorije dječaka rođene 2008./2010. godine, a treći dan u nedjelju dječaci rođeni 2009./2011. godine.

Za najbolje plasirane (tri prvoplasirane) organizator je osim diploma obezbjedio medalje i pehare, zatim statue i diplome za najbolje pojedince na turniru, te specijalne nagrade od sponzora i još mnogo ugodnih iznenađenja.

Partner u projektu, JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK imat će u vrijeme trajanja turnira svoj punkt, na kojem će se moći dobiti informacije od stručnih osoba i uzeti promotivni materijal-sportom protiv droge. To im je prilika da na jednom mjestu imaju veliki broj mladih, koje treba upoznati o štetnosti droga.

Da ponovimo, turnir se igra na tri terena u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, a ulaz je besplatan.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno