Naše

FOTO: Oprez kad se poziv na razgovor iz firme “preseli” u stan posrednika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Redakciji Zenicabloga obratila se sugrađanka (identitet i podaci poznati redakciji) koja je željela upozoriti sve one sugrađane (sugrađanke posebno) da se prilikom javljanja na oglase za posao mogu susresti sa “krajnje neobičnim zahtjevima”.

Našoj reakciji ustupila je “screenshootove”  razgovora kojeg je vodila sa osobom koja se predstavila da se javlja u ime radnje, koja je tražila zaposlenicu. Nakon poziva da dođe na razgovor, muškarac koji je kontaktirao imao je drukčiji “prijedlog”, koji je ona učtivo odbila, a sve je rezultiralo “prestankom interesa” za njen angažman.

Sugrađanka je, kaže, ovaj slučaj prijavila nadležnim. Pogledajte razgovor i još jednom – oprez – koristite samo javne kanale komunikacije, ne odgovarajte na privatne poruke slane sa privatnih profila i prije svega – provjerite kredibilitet kako sagovornika, tako i objekta kojem se javljate. U vrijeme društvenih mreža sve je lako provjerljivo.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno