Zenica

FOTO: Okončana Sedmica međureligijskog dijaloga u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Okončana Sedmica međureligijskog dijaloga u Zenici- Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici pridružio se ove godine obilježavanju Sedmice međureligijskog dijaloga, koja se prve sedmice februara u cijelom svijetu obilježava a po odluci Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 20. oktobra 2010. godine.

Program obilježavanja Sedmice međureligijskog dijaloga bio je raznolik, od susreta vjerskih čelnika i mladih, međureligijskih tribina, projekcija filmova te vikend online aktivnosti.

Osnovne poruke međureligijskih događaja u prvoj februarskoj sedmici jesu da mi želimo i možemo zajedno lijepo živjeti, ističući izuzetno važnu pouku o potrebi jačanja ljudskog bratstva kao novog branika humanosti. Ili ćemo biti braća ili čovječanstvu prijeti samouništenje. Ovo vrijeme nije za ravnodušnost i unatoč razlikama u kulturi, religiji i tradiciji, mi trebamo upravo preko tih različitosti rasti u ljudskosti.

Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici nastavlja svoju misiju dijaloga. Zahvaljujemosvima koji prate i podržavaju rad vjerskih zajednica i crkava na ovom polju.

S tim mislima i uz izraze naše zahvalnosti,

Primite naše pozdrave – MIR i DOBRO!

Članovi Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno