Zenica

Zenički rudari obustavili rad: Radnički neposluh zbog blokade računa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički rudari obustavili rad: Radnički neposluh zbog blokade računa- Rudari koji su jutros u prvoj smjeni trebali sići u jamu i obavljati redovne zadatke, to nisu uradili zbog blokade računa i neisplaćenog toplog obroka, potvrđeno je za Klix.ba.

Pred Upravnom zgradom Rudnika mrkog uglja Zenica zbog epidemioloških mjera nema rudara, ali nema ih ni u jamama te nije poznato kada će se vratiti i nastaviti s radom.

U razgovoru za Klix.ba predstavnik rudara u Staroj jami Elvedin Alić je kazao kako su urgirali prema Elektroprivredi i nadležnima, ali da deset dana nisu dobili nikakav odgovor.

“Mi smo se jutros prije prve smjene okupili nakon čega smo zbog koroanvirusa ljude poslali kući. Od danas je aktivan radnički neposluh, a sve zbog blokade računa. Mjesec dana radimo pod blokadom, nemamo ni repromaterijal, a našim predstavnicima u RMU Zenica su svezane ruke”, kazao je Alić te dodao:

“U zadnjih 10 dana uputili smo desetak dopisa, niko ništa nije odgovorio. Do kad ćemo ovako, vidjet ćemo.”

Računi rudnika u Zenici i Brezi u januru su bili deblokirani nakon uplate bruto plaća za decembar, a nakon što je novac uplaćen na račune rudara, glavni račun RMU Zenica ponovo je bio blokiran od Porezne uprave Federacije BiH kojoj rudnik u Zenici duguje blizu 5 miliona KM poreza.

E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno