Biznis

FOTO: Održana peta, finalna sesija programa “NOVI LIDERI ZDK”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 14.11.2023. godine, u organizaciji Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, održana je peta, finalna sesija u okviru Programa za mlade poslovne ljude „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“, na temu “Mediji“.

Na početku Programa, Našu riječ, kao jedini printani medij u Zeničko-dobojskom kantonu, predstavile su gđa. Elvira Šaćirbegović, glavna i odgovorna urednica i gđa. Anisa Ohran, direktorica  NIPD „Naša riječ“ d.o.o. Zenica. Polaznici su mogli čuti informacije koje se tiču osnivanja samog lista, procesa prijema, obrade i objave informacija, dodatnih aktivnosti kojima se Naša riječ d.o.o. Zenica bavi, te izazovima sa kojima se susreće.

Nakon toga, polaznicima se kao posebna gošća obratila i gđa Margaret B. Pierce – Ph.D. -North Carolina USA, koja je na finalnu sesiju došla u pratnji gđe. Senele Pinjić, direktorice Američkog kutka Gradske bilioteke Zenica. Gđa Margaret B.Pierce je istakla kako joj je posebno drago što je dobila priliku biti dio programa, obzirom da je uočila mnoge sličnosti i napravila paralelu između Novih lidera i Fulbright scholar programa, koji ona vodi, te istakla kako je u oba slučaja primarni cilj uključivanje pojedinaca u zajednicu i u konačnici njihov doprinos istoj na osnovu stečenih znanja, iskustava i poznanstava.

Polaznicima su po završetku zvaničnog dijela programa, dodijeljeni certifikati o učešću u Programu „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“.

Gdin Nedžad Jusufhodžić, predstavnik Privredne komore ZDK i voditelj Programa za područje ovog Kantona je naglasio da su ispunjeni ciljevi programa, te da su inputi polaznika Programa od izuzetnog značaja i bit će korišteni prilikom implementacije programa „Novi lideri Zeničko-dobojskog kantona“ u narednim godinama.

U narednom periodu Privredna komora ZDK u saradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike iz Sjedinjenih Američkih Država organizira Program “Podrška mladima u pripremama za traženje posla”.

Privredna komora ZDK poziva mlade na završnim godinama studija, apsolvente, kao i nezaposlene osobe sa završenom VSS da uzmu učešće u ovom programu, te da se upoznaju sa karijernom putanjom, izradom konkurentnog CV-a i preporukama za kvalitetnu pripremu i vođenje razgovora za posao (bh i američka iskustva).

Svi zainteresovani mogu pronaći detaljne informacije na web i fb stranici Privredne komore ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno