Biznis

U uredu načelnika Općine Kakanj Mirnesa Bajtarevića održan sastanak s predstavnicima Zeničke razvojne agencije – ZEDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U uredu načelnika Općine Kakanj Mirnesa Bajtarevića održan je sastanak s predstavnicima Zeničke razvojne agencije – ZEDA.

Gosti su bili direktor Senad Pašalić, Aida Pašalić-Uzunović i Velida Abazović.

Teme razgovora bila su ključna pitanja i potencijalni projekti koji bi mogli unaprijediti život u lokalnoj zajednice a time i suradnju između Općine Kakanj i ZEDA-e.

Sastanak je bio prilika za razmjenu informacija o mogućnostima zajedničkog apliciranja i finansiranja projekata iz sredstava EU za transnacionalnu suradnju, a područja od interesa su: turizam, zaštita okoliša, cirkularna ekonomija, očuvanje biodiverziteta i druge teme definirane specifičnim ciljevima poziva.

U narednom periodu uslijedit će info sesija za zainteresirane partnere na drugom pozivu Interreg Danube Region programa gdje će se dobiti više detalja o samom projektu i mogućim projektnim prijedlozima, te potencijalnim partnerima za projekat.

ZEDA je osnovana 2004. godine s ciljem ekonomskog razvoja, pomoći razvoju MSP i kreiranju povoljnog ambijenta što sveukupno vodi ka razvoju zajednice ili regije. Od tada ZEDA je implementirala niz uspješnih projekata finansiranih od domaćih i stranih sredstava, kao što se EU fondovi i programi.

Jedan od programa transnacionalne saradnje je Intereg Danube Region program u kojem je ZEDA aplicirala sa prijedlogom projekta kao vodeći partner što predstavlja značajan uspjeh bh partnera.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno