Biznis

Udruženje poslodavaca Zenica zauzima isti stav oko nepotpisivanje ugovora sa Elektroprivredom BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UDRUŽENJE POSLODAVACA ZENICA podržava stav UDRUŽENJA POSLODAVACA FEDERACIJE BIH  da privredni subjekti do daljnjeg ne potpisuju ugovore za snabijevanje električnom energijom sa Elektroprivredom BIH niti bilo kojim drugim ovlaštenim distributerom.

Vode se intenzivni pregovori između Vlade FBiH, EPBIH i poslodavaca  sa ciljem postizanja konačnog dogovora koji bi trebao zadovoljiti zahtjeve poslodavaca.

Pregovori bi trebali biti završeni do kraja naredne sedmice.

Stav članova Udruženja poslodavaca Zenica je  da ne postoji nijedan opravdan razlog za povećanje cijena električne energije, posebno ako se uzme u obzir  da je u posljednje dvije godine cijena  električne ebnergije povećana  za 40 %.

Udruženje poslodavaca Zenica je  mišljenja da bi svako poskupljenje električne energije dovelo do drastičnog povećanja troškova poslovanja  privrednih subjekata ,  što bi u konačnici dovelo do povećanja cijena proizvoda i usluga kao i smanjenja konkurentnosti posebno izvozno orjentisanih privrednih subjekata.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno