Zenica

FOTO: Održana komemoracija Branimiru Tucakoviću

FOTO: Održana komemoracija Branimiru Tucakoviću – Danas, 03.aprila 2019.godine, u 13,30 sati  u Velikoj sali Grada Zenica održana je komemoracija povodom smrti Branimira Tucakovića, poznatog Zeničanina, doajena zeničkog i bosanskohercegovačkog novinarstva, istaknutog sportiste, publiciste i kulturnog radnika, koji je preminuo u 86.godini života.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, saigrači, predstavnici Foruma građana Zenica, članovi udruženja veterana Čelika, predstavnici BNP-a, prijatelji, komšije, te pristojan broj građana Zenice i okoline.

Biranim riječima o Branimiru Tucakoviću, prisutnim su se obratili Midhat Kasap, moderator na komemoraciji, Faruk Kadrić, predsjednik Foruma građana Zenica, Mirnes Huseinagić, ispred udruženja veterana NK Čelik.

Pismo od Senade i Branimira Marjanovića, novinara fabričkog lista „Metalurg“ pročitala je Faketa Salihbegović – Avdagić, glumica BNP-a, dok je pismo od Vukašina Stanišića, njegovog kolege novinara, koji je odsutan iz zdravstvenih razloga, pročitala Sabina Kulenović, glumica BNP-a, a koje je, pored ostalog, sadržavalo podatke iz karijere Branimira Tucakovića.

Nedžad Fejzić iz BNP-a  je pohvalno govorio o širokom spektru djelovanja Branimira Tucakovića, kroz sport, kulturu i sve što se događalo u Zenici, kao neumorni hroničar mnogih događanja u gradu  u koji je došao kao šestogodišnjak.

Na kraju komemoracije skupu se obratila i Smiljana Tucaković, supruga pokojnog Branimira Tucakovića, pročitavši pjesmu posvećenu svom suprugu, a napisanu dan nakon njegove smrti, te oproštajno pismo od porodice.

Sahrana Branimira Tucakovića je obavljena istog dana u 15 sati na Gradskom groblju Crkvice.

IN MEMORIAM BRANIMIRU TUCAKOVIĆU pročitajte NA OVOM LINKU.

Tekst i foto galerija

E.Imamović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem