Rekreacija

FOTO: održana 45. Planinarska čimburijada na Liscu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: održana 45. Planinarska čimburijada na Liscu – U znak dolaska proljeća svake godine Planinarsko društvo Tajan –Lisac Zenica održava tradicionalnu manifestaciju „Planinarsku čimburijadu“. Ovogodišnja jubilarna 45 Čimburijada je bila kako sami gosti kažu okupljanje planinara kao na Sletu planinara.

Da je tako bilo svjedoči odziv gostiju iz PD „ Bršljan“ Belišće“ Zanatlija Osijek,Krajina Cazin Široki brijeg Kozarac PL.klub Povlen Valjevo, UPF Sarajevo, Bjelašnica, Igman, Energoinvest, Avantur, Sarajevo, Koprivnica Bugojno, Bila Han Bila, Zabrđe Vitez, Bočica Kakanj, Visočica Visoko, Zefir Gračanica, te zenička planinarska društva Mladost, Željezara, Tvrtkovac, Čolan Vedro i mnogi građani Zenice. Tako da slobodno možemo reći da je ova manifestacija bila Međunarodnog sadržaja.

Kao i svake godine Društvo obezbjedi jaja za sve goste. Tako je bilo i ove godine da smo pomoću prijatelja Društva obezbjedili rekordan broj jaja od 510 kom. Da je planinarski čimbur specijalitet koji se sprema sa dodatkom Srijemošem /divlji bijelei luk/ i peće se ispod saća a koji ima jedinstven ukus u to su se uvjerili gosti koji su bili svi zadovoljni čimburom.

Ovogodišnju manifestaciju posjetilo je rekordan broj gostiju 270, koji su se okupili na planinarskom domu Lisac. Mnogi su iskoristili lijepo vrijeme i prošetali padinama Lisca i ispenjali kotu Relej 1303m n/v.Odakle se pruža prelijepa panorama grada Zenice.

Kao i uvijek jedni su se vratili kućama a drugi su ostali u planinarskom domu Lisac gdje su se družili do ranih sati. Ostaće ovo još jedna lijepa uspomena na manifestaciju kojoj prisustvuju samo ljubitelji prirode i druženja u planini.

Bernadin Kapo za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno