Rekreacija

FOTO: Dan i skupština PD Čolan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dan i skupština PD Čolan – U subotu je u domu na Čolanu svečano obilježen Dan Planinarskog društva Čolan, čiji članovi su ujedno održali Treću izvještajnu skupštinu. U radnom dijelu sjednice jednoglasno su usvojeni izvještaji o radi i finansijama za prošlu godinu, plan rada i finansiranja za naredni period te statutarne izmjene, čime je zapravo proširena djelatnost na pet- šest drugih društvenih oblasti. Svesrdno je podržano novo rukovodstvo Čolana i njihov rad. Pohvale za urađeno došle su i od gostiju, predstavnika drugih planinarskih društava, a aplauzom je pozdravljen ambiciozan plan za naredne mandatne godine, jer Čolanovci žele mijenjati svijest ljudi nabolje.

Prošla godina za Čolan značajna je gotovo kao i godina osnivanja, jer u njoj se postalo članom Planinarskog saveza BiH i napravljen je veliki zaokret u radu. Borba za prostor na Čolanu, izgradnja veće brvnare na izvorištu Selačke rijeke, akcije pošumljavanja, čišćenja deponija smeća, uređenje tri prirodne oaze, izleti, medijska promocija i učešća u aktivnostima drugih planinarskih društava dio su plana i programa za ovu godinu. Članarina je osnovni izvor finansija, a dodatna sredstva će se kao i lani tražiti kroz projektne ideje kod nadležnih u vladinom, nevladinom i međunarodnom sektoru, usko sarađujući sa drugim udruženjima, mjesnim zajednicama i osnovnim školama u Babinu i Arnautima.

Zato im je posebno zadovoljstvo bilo javno dodjeliti zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su znali prepoznati, cijeniti i konkretno podržati ono što smo zacrtali kao zadaću i uradili tokom 2016. godine.

Među njima su Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoline ZDK, preduzeća ZIM, Marker i Vodovod i kanalizacija, zatim Odbor za obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno- oslobodilačkog rata 1992.-1995. Grada Zenice i našem članu Salemu Bihorcu.

-Javno smo se zahvalili i predstavnicima zeničkih planinarskih društava Natura, Željezara, Tvrtkovac, Vedro i Tajan – Lisac iz Zenice te Bobovac iz Kaknja, jer podršku i zajednički rad cijenimo jako bitnim u ostavrenju osnovne planinarske misije, koja je zajednička odrednica svim ljubiteljima prirode i zagovaračima zdravog životnog okruženja. Naše gostoprimstvo i srdačnost mnogi su već prepoznali i nemomamo se namjeru mijenjati. Vedro nam bilo! navodi Sinan Gluhić, predsjednik Društva. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno