Rekreacija

Vareš ugostio najbolje malonogometaše RVI ZDK – Breza u finalu bolja od Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vareš ugostio najbolje malonogometaše RVI ZDK – Breza u finalu bolja od Zenice

Sportski savez invalida Zeničko- dobojskog kantona u subotu je u fiskulturnoj sali vareške srednje škole „NORDBAT“ organizovao 21. kantonalno prvenstvo u malom nogometu na kojem su učestvovale ekipe iz Vareša, Breze, Visokog, Kaknja, Zenice i Maglaja. Logističu, ali i onu ljudsku podršku takmičarima i organizatoru svesrdno je pružio i ljubazni načelnik općine Vareš, Zdravko Marošević, osiguravši za najbolje pojedince i ekipe i somblične nagrade.

Mladi sastav Breze u finalu je savladao ekipu Zenice sa 3:0 i tako osvojio prvenstvo i pobjednički pehar, koje im je uručio upravo načelnik Marošević. Tereće mjesto pripalo je domaćinu, ekipi Vareša, koja je savladala Kakanj sa 4:3. Hadis Vardo iz ekipe Zenice proglašen je za najboljeg igrača.

Druženje je i ovaj put bilo ispred sportskih rezultata, ali zbog sposrskog i izraženog takmišarskog duha takmičara, organuzatoru je ozbiljno prigovoreno zbog nepoštivanja propozicija i pravila, prvenstveno zbog dopuštanja da se ekipama dozvoli igra bez amputirca u sastavu.

Ovo takmičenje poslužit će i za izbor malonogometne selekcije ZDK za državne igre RVI koje su ove godine zakazane u Goraždu, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za pitanja boraca odbrambeno- oslobodilačkog rata 1992.-2995.g.

 

Tekst i foto: S.G.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno